Mazda CX-5 in drie versies

Algemeen



De Mazda CX-5 als basismodel. En dan met name die van de tweede generatie.

Al weer een half jaartje bij de Mazda-dealers. De Mazda CX-5 is een representant van een heel nieuwe generatie. En dan ook echt een heel nieuwe generatie en geen facelift. Van de eerste fase werden jaarlijks gemiddeld 2.500 exemplaren verkocht. Beduidend beter gaat dat met de huidige CX-5. Zonder de cijfers te hoeven preciseren, kan wel gezegd worden dat dit de populairste Mazda is in het land. In de range een tweetal benzinemotoren, te weten de 164 pk en 194 pk sterke versies. Met de standaard handgeschakelde zesbak heeft de auto een topsnelheid van 201 kilometer per uur en een acceleratie van nul naar honderd in 10,5 seconden.

Exterieur
De Mazda CX-5 heeft standaard 17-inch lichtmetalen velden, LED-koplampen met sproeiers en meer luxueus als standaard. Bij deze basisversie hoort de kleur Arctic White Solid. Er zijn echter tegen meerprijs nog andere metallic lakkleuren beschikbaar. De spiegelkappen en handgrepen zijn in dezelfde kleur gespoten en veel sierlijsten worden met chrome afgewerkt.

Interieur
Alle inzittenden zitten op stoffen stoelen. Met een lederen stuurwiel vol met knoppen voor de audiobediening en de cruisecontol. Het dashboard wordt in ´t midden opgesierd met een 7-inch touchscreen. Niet alleen de vier elektrische ramen, maar ook de buitenspiegels worden door middel van een knip bediend. Hierdoor kunnen ze elektrisch worden ingeklapt en worden verwarmd. Het foefje is ook toegepast op de lichten en ruitenwissers, die eveneens zichzelf bedienen.
Gaan we dan toch een stapje luxer, dan zijn we bij de TS+ aanbeland. Dan zitten er mistlampen aan de voorkant, zijn er parkeersensoren, stoelverwarming en LED-mistlampen. In het topmodel van de Mazda CX-5, de GT-M zijn er zelfs een elektrische achterklep, de keyless-entry, stoelverwarming achter en een schuif-/kanteldak.

Topversie
De topversie heeft nog meer extra's, die dit predicaat rechtvaardigen.