Franca Treur te gast Op Hodenpijl

cultuur

SCHIPLUIDEN - Zondagmiddag 11 november is de Zeeuwse schrijfster Franca Treur te gast Op Hodenpijl. Haar roman 'Dorsvloer vol confetti' was het meest bejubelde debuut in jaren. Deze middag staan haar romans en verhalenbundels centraal.

Franca won de Selexyz Debuutprijs en de Jan Bruijns-prijs met haar debuutroman. In 2014 werd het boek, over een strenggelovig boerengezin in het Zeeland van begin jaren negentig, verfilmd. In januari 2014 verscheen haar tweede roman 'De woongroep'. In 2016 kwam de verhalenbundel X&Y uit, een bundeling piepkleine psychologische verhalen die deels eerder verschenen op de achterpagina van NRC Handelsblad met tekeningen van Olivia Ettema. Op 4 oktober 2017 verscheen de psychologische roman 'Hoor nu mijn stem'. Het boek werd unaniem goed ontvangen en binnen een maand drie keer herdrukt. Franca schrijft columns, essays en korte verhalen. In 2017 startten Treur en kunstenaar Ettema een feuilleton in de zaterdagbijlage Letter & Geest van Trouw over het scenaristenstel Loek en Hanna. Op 7 maart 2018 verscheen 'Slapend rijk', een nieuwe bundeling korte psychologische verhalen, met beeld van Olivia Ettema.
Start je middag goed met de zondagsproeverij, bestaande uit een kopje soep, een broodje, quiche en andere toppertjes uit de bio-keuken. Zondag 11 november, 15.00 uur. Prijs: 15 euro. Inclusief lunch: 30 euro.
Reserveren: www.ophodenpijl.nl Adres: Rijksstraatweg 20/22. Gratis parkeren.