Het is maar dat u het weet

vaste rubrieken

Iedere maand een speciaal voorleesuurtje voor de kleinsten in de Bibliotheek Den Hoorn. In het Mamacafé op woensdag 7 november van 14.30 uur-15.30 uur: voorlezen voor Kleuters. Zie de website voor de volledige voorleeskalender voor baby's, peuters en kleuters in Den Hoorn www.debibliotheekmm.nl

Donderdag 22 november van 18.00 uur tot 20.00 uur organiseert Delft Business Plaza een ondernemersbeurs in samenwerking met het Westcord Hotel te Delft.Tijdens deze beurs presenteren de Members van Delft Business Plaza zich aan bezoekers die zowel particulier als zakelijk kunnen zijn. Toegang voor bezoekers is gratis. Members van Delft Business Plaza krijgen een tafel om zich te presenteren. Er is een grote verscheidenheid aan Members van Delft Business Plaza, waardoor een bezoek de moeite waard is. Interesse om als ondernemer op deze beurs te staan? Mail naar: info@delftbusinessplaza.nl Locatie: WestCord Hotel Delft, Olof Palmestraat 2, Delft.

Op woensdag 7 november tekent Rick de Haas live een grote raamtekening van 16.00 uur tot 18.00 uur bij boekhandel Paagman in Delft. Rick de Haas is de illustrator van het razend populaire boek De Gorgels, geschreven door Jochem Myjer. Dit ter ere van het spannende vervolg dat 30 oktober verscheen: De Gorgels en het geheim van de gletsjer. Alle kinderen zijn van harte welkom om te kijken en mee te denken over de raamtekening!

Maandag 12 november: Alzheimercafé Delft. Wat kun je het beste doen bij dementie en onbegrepen of problematisch gedrag? Bij wie kun je terecht? Wat is de rol van medicatie hierbij? Als het echt niet gaat, kun je dan de persoon met dementie voor korte tijd laten opnemen? Er is een sociaal-psychiatrisch verpleegkundige (SPV-er) van GGZ-Delfland aanwezig om antwoord te geven op uw vragen. Locatie: Hampshire Hotel Delft Centre, Koepoortplaats 3, Delft. Inloop vanaf 19.00 uur. Aanvang: 19.30 uur. Meer informatie: Alzheimer Nederland, telefoon: 015-7600230.

Gesprekscafé over de Familie Arkesteijn: minstens vijftien generaties woonachtig in het gebied van Delft, Midden-Delfland en het Westland. De eerst bekende Arkesteijn is Huijg Corneliszoon, die bouwman was in Naaldwijk. Hun familienaam ontlenen ze aan de hofstede Arckesteijn te Poeldijk, oorspronkelijk in het bezit van Jan van Arkel, een edelman uit de omgeving van Gorinchem. Na omzwervingen komt rond 1800 Grabel Arkesteijn terecht In de Hof van Delft (Sion). Hij trouwt met een dochter van de familie van der Juijst. Vandaar dat de Arkesteijnen boerderijen in Delft, Den Hoorn, Schipluiden en Maasland bevolken. Ook veel tuinders behoren tot de familie, want niet iedereen had een boerderij. Arnold Arkesteijn vertelt over de historie van de familie Arkesteijn. Aan de hand van de bewoners van die boerderijen en tuinbouwbedrijven laat hij foto's, kaartjes en tekeningen zien van de bewoners. Vier van de hoofdtakken van deze uitgebreide familie komen aan de orde. De koffie staat woensdag 14 november om 10.30 uur klaar in de Bibliotheek Den Hoorn. Het Gesprekscafé is voor iedereen gratis.