'Reinier en zijn omgeving' is de eerste expositie in een serie van drie. (Foto: PR)
'Reinier en zijn omgeving' is de eerste expositie in een serie van drie. (Foto: PR)

Reinier en zijn omgeving: genezing voor de geest

Algemeen

Het Reinier de Graaf ziekenhuis heeft op 30 oktober de kunstexpositie 'Reinier en zijn omgeving' officieel geopend.

Zorg is meer dan techniek. Ook de geest wil genezen worden. Op de begane grond van het Gasthuis in Delft zijn tot en met 15 maart 2019 werken te zien van zeven verschillende kunstenaars uit de regio. Patiënten, bezoekers, medewerkers en andere geïnteresseerden zijn van harte welkom om te komen kijken.

Even wegdromen
Kunst kan inspireren, vermaken en ervoor zorgen dat de kijker even wegdroomt. Vanuit deze gedachte organiseert Reinier de Graaf exposities. De kunstwerken die nu te bewonderen zijn, hebben als thema 'Reinier en zijn omgeving'. Reinier de Graaf is een ziekenhuis dat sterk verbonden is met de regio en dat al eeuwenlang zorg levert aan de bewoners van Delft en omgeving. In deze expositie zijn daarom de werken te zien van zeven verschillende kunstenaars die uit de regio komen, namelijk Rob van Es, Fred Hemmes, Mark van Huystee, René Jacobs, Charles Kientz, Kees Tetteroo en Mia Westerhof. Zij laten zich in hun werk inspireren door Delft en omgeving, elk met een eigen blik en techniek.
Om met de woorden van een van deze kunstenaars te spreken, willen we met onze expositie "een glimlach op het gelaat toveren van de bezoekers, de mensen met zorgen verstrooiing geven, de mensen met een ziekte hun toestand heel even doen vergeten".

Drie exposities
De expositie 'Reinier en zijn omgeving' is de eerste in een reeks van drie en is te zien tot en met 15 maart 2019. De expositie 'Reinier en zijn patiënten' is te bekijken van april 2019 tot en met september 2019 en de expositie 'Reinier en zijn medewerkers' van oktober 2019 tot en met maart 2020. In alle drie de exposities staat het thema 'Verbondenheid' centraal.