Het werk van architect Rushabh Chheda.
Het werk van architect Rushabh Chheda.

'Work in progress' projecten bij HighLight

Algemeen

HighLight - 'Art Technology Music Ideas' presenteert innovatieve projecten waarin kunst en technologie elkaar ontmoeten, en waarbij duurzaamheid een grote rol speelt.

HighLight is het nieuwe art & technology event van Delft. Tijdens HighLight, zaterdag 17 november, zie en hoor je op acht locaties in de stad wat de impact van techniek is op onze maatschappij.
HighLight stimuleert experiment, en presenteert ook work in progress projecten zoals dat van Chheda. Wat als we ons plasticprobleem konden oplossen door er bouwmaterialen van te maken? Architect Rushabh Chheda zoekt naar een antwoord op precies deze vraag. Zijn Bouwkunde-afstudeerproject Circular Communities for Housing bevat een ambitieus plan om betaalbare en hoogwaardige woningen te bouwen in Bandung, Indonesië. De lokale hoeveelheden plasticafval zullen omgezet worden in slim ontworpen plastic bouwstenen.
In Delft presenteert Chheda tijdens HighLight zijn werk voor het eerst in fysieke vorm op de nieuw ontwikkelde Kanaalweg, bij DUWO International Student Housing die de oud-bewoner opdracht heeft gegeven urban furniture te ontwerpen gemaakt van de plastic blokken. In deze proeftuin experimenteert Chheda met de bouwstenen, de productiemethode, en toont hij prototypes. De meubelen zijn gemaakt van het plastic afval van Chheda's voormalig huisgenoten. Zie ook facebook.com/HighlightDelft.