'Kinderboekoloog' Eva met twee topboeken voor de jeugd
'Kinderboekoloog' Eva met twee topboeken voor de jeugd

Boekentips van Eva, deel 2

cultuur

DELFT - De Kinderboekenweek is -helaas- alweer afgelopen, maar volgens onze 'kinderboekoloog' Eva Orta van DOK Delft kun je het boek 'Allemaal vriendjes' van Marianne Busser en Ron Schröder er nog steeds bij pakken!

"Het is tenslotte altijd handig om te weten hoe je vrienden moet maken en wat je te doen staat als je ruzie hebt met je kersverse vriend. In het boek staan verschillende versjes over alles wat met vriendschap te maken heeft. Van grappig en lichtvoetig tot meer serieus en zelfs ontroerend. Het bekende schrijversduo heeft er weer iets moois van gemaakt. De dromerige en bijzondere illustraties in dit boek zijn afkomstig van Mark Janssen, ook zeker een naam om te onthouden!

Heel wat minder vrolijk is het dystopische 'Cel 7' van Kerry Drewery.
Dit Young Adult boek gaat over de macht van de media, fake nieuws en het recht in eigen hand nemen.
Het speelt zich af in een toekomstig Engeland waar het traditionele rechtssysteem inmiddels is vervangen door een stemsysteem.
Moordverdachten worden zeven dagen lang opgesloten en zijn in hun cellen via de populaire realityshow
Dood is gerechtigheid te volgen. De kijkers bepalen uiteindelijk of de verdachte wel of niet schuldig is.

Waarheid
'Cel 7' begint met de zaak van de 16-jarige Martha. Ze wordt met een pistool in haar hand bij een lijk gevonden en bekent zelfs direct schuld. Het lijkt een uitgemaakte zaak te zijn, maar gaandeweg kom je erachter dat dit allesbehalve het geval is.
Het verhaal wordt vanuit verschillende personen beschreven, waardoor je stukje bij beetje dichter bij de waarheid komt. Schuldig of niet, dit boek voert je vanaf bladzijde één mee naar een beangstigende wereld vol corruptie en ongelijkheid. Een spannend boek dat je zeker aan het denken zal zetten. Ik zie je in de bieb!"