CAS treedt samen met Laura op bij het Hampshire Hotel Delft
CAS treedt samen met Laura op bij het Hampshire Hotel Delft

Blue Sunday sounds bij Hampshire Hotel

cultuur

DELFT - Zondag 4 november is het weer tijd voor de 'Delft op Zondag Blue Sunday sounds' bij het Hampshire Hotel Delft Centre. Dit keer met optredens van singer-songwriter Laura en de band CAS, geformeerd rond singer-songwriter Cas Ronckers.

Laura (29) is zangeres en songwriter uit Amsterdam. Ze wil countrymuziek in Nederland meer op de kaart zetten, en tot nu toe lukt dat aardig. Haar debuut-EP was CD van de week op NPO Radio 2 in januari 2018. Ze werkt inmiddels aan een nieuw album, verwacht in 2019, waarin ze een nog meer uitgesproken keuze voor country maakt. Met gitarist Hubert Eggen treedt ze als akoestisch duo op in het hele land. Ze laat zich inspireren door grote namen uit Nashville en daarbuiten, zoals Miranda Lambert en Dolly Parton, maar bijvoorbeeld ook Bruce Springsteen. Waar het aankomende album een mix vertoont van meer ingetogen nummers en juist meer rock, ligt in het akoestische duo vooral de nadruk op de poëtische songwriting en de harmonieuze countryklanken

CAS is de band gevormd om de 21-jarige singer-songwriter Cas Ronckers. In 2013 wist hij de titel 3FM Serious Talent te bemachtigen met zijn single 'All Roads'. Hij stond met zijn band 'CAS' ondertussen al op de Zwarte Cross en in het voorprogramma van o.a.Kensington, DeWolff en Rowwen Hèze. In 2014 deed Cas mee in het derde seizoen van 'De Beste Singer-Songwriter van Nederland' van Giel Beelen. Nu brengt hij in nieuwe formatie met 'CAS' zijn nieuwste EP, getiteld 'Dream Out Loud' uit.

Delft op Zondag Blue Sunday sounds
Zondag 4 november
Aanvang: 15.30 uur
Entree: Gratis
Locatie: Hampshire Hotel Delft Centre