Afbeelding

Nieuw kinderboek van juf Maaike Fluitsma

cultuur

DELFT - Het nieuwe kinderboek van Maaike Fluitsma draagt de titel 'Boaz gaat onder koffer'. Op de Rembrandtschool is iedereen in de ban van het verhaal over Boaz die graag politieagent wil worden net als zijn stoere oom Bart. Om alvast te oefenen probeert hij diefstallen in de buurt op te lossen en gaat daarbij onder koffer. Helaas maakt Keet, een meisje uit de buurt, het hem soms knap lastig.

Afgelopen week organiseerde Maaike in samenwerking met de school, DOK en de illustrator van het boek, Hester van de Grift haar boekpresentatie op de Rembrandtschool. Door de opzet van de middag, waarin alles draaide om leesmotivatie, werden de aanwezigen meegenomen in het verhaal. Groep 5 van de Rembrandtschool leverde een creatieve voorstelling af over het boek onder leiding van hun dramadocent Jacqueline van der Ploeg. Op het schoolplein waren spellen als ren je rot waarin delen van het verhaal verstopt zaten in de vragen.

Motivatie
Maar op deze middag ging het ook over verhaal achter het verhaal. Zo vertelde Maaike over hoe ze dit boek geschreven heeft en de illustrator liet zien hoe de tekeningen tot stand kwamen. Het werd duidelijk dat je vooral veel motivatie moet hebben, creatief moet zijn, veel moet trainen en ook tegen rode strepen moet kunnen. De kinderen mochten allerlei vragen stellen. Ze waren erg nieuwsgierig naar hoe hun juf het voor elkaar heeft gekregen om een echt boek te schrijven. Ook konden ze workshops volgen van de illustrator en van andere schrijvers.
Kortom: een zeer geslaagde middag en drukbezochte middag, die kinderen prikkelde om te lezen, te schrijven en te tekenen. Zeer trots op hun juf Maaike verlieten ze om 17.00 uur met tekeningen, verhalen en de meesten met vermomming de school. Op naar de boekwinkel of de bibliotheek om het boek te scoren!