Zaterdag 20 oktober gaan de remmen los tijdens de vijfde editie van Festerfest.
Zaterdag 20 oktober gaan de remmen los tijdens de vijfde editie van Festerfest.

Festerfest 2018: Stevige metal, rock en punk

cultuur

Zaterdag 20 oktober gaan de remmen los tijdens de vijfde editie van Festerfest.

Dit feest staat voor live muziek van bands in de wat stevige genres. "Ofwel de uithoeken van metal, rock en punk," aldus Frank van Hekezen, de organisator." Festerfest begint om 19.00 uur in Cultuurlab aan de Brabantse Turfmarkt 9.. De entree is 5 euro. Wladimir Andela van Cultuurlab: "Deze nieuwe samenwerking is een mooie aanvulling op het diverse aanbod wat we ontwikkelen in Cultuurlab. Zo was onlangs het Oktoberfest, deze maand dus Festerfest, een compleet ander genre. En dan hebben we bijvoorbeeld in november een 90's Dance Party."

Line-up
Op de line-up van Festerfest staat een divers gezelschap bands met als verbindende factor: de kwaliteit en staat van dienst in de underground van hun genre. Zo is daar de melodieuze death metal van Embers of Oblivion uit Roosendaal, de oi!-klanken van Complaint uit Den Bosch, de Haagse thrash metalband Defazer, het Delfts/Rotterdamse 70's rock-trio 3Speed Automatic, Morvigor uit Alkmaar dat een experimentele sound heeft met invloeden uit postrock en black/death metal en als afsluiter gooit de Eindhovense Motörhead coverband Deaf Förever nog even alle remmen los.

Beruchte afterparty
Festerfest betekent ook een nieuwe editie van de karaoke afterparty. Deze afterparty is vanaf de tweede editie aan het programma toegevoegd. Inmiddels heeft het een illustere status met deelnemers die al weken van tevoren acts bedenken om te strijden voor de felbegeerde Festerfest-karaoke bokaal. Hier lopen de stijlen nog meer uiteen. Dat blijkt uit de winnaars van voorgaande jaren: uitvoeringen van Nederpop, ééndagsvlieg Linda, Roos en Jessica en de L.A. hiphop-groep N.W.A. Dit jaar is er voor het eerst een publieksprijs.