Het kleurrijk en fris ingerichte leescafé van OPEN (foto: Esther Herberts)
Het kleurrijk en fris ingerichte leescafé van OPEN (foto: Esther Herberts) Foto: Photographer: Esther Herberts

OPEN eindelijk officieel open!

cultuur

DELFT – Op zaterdag 6 oktober vindt de feestelijke opening van OPEN plaats aan het Vesteplein in Delft. OPEN is de informele ontmoetingsplaats, waar taal, kunst, cultuur en techniek samenkomen. Je vindt OPEN in een vertrouwd gebouw waar DOK en De VAK samenwerken.

Na een periode van 'proefdraaien' wordt OPEN op 6 oktober feestelijk geopend door de wethouder Bas Vollebregt, directeur-bestuurder Margot Nicolaes van DOK en directeur Huub 't Hoen van De VAK. Deze feestelijke opening staat in het teken van het thema Vriendschap, wat toevallig ook het thema van de Kinderboekenweek is dit jaar.

Optredens
Loop op zaterdag 6 oktober van 10.00 uur tot 17.00 uur binnen voor diverse optredens en activiteiten. Iedereen mag vrij binnen lopen bij workshops van DOK en een selectie cursussen van De VAK. Of, superleuk om te doen, maak een foto of gifje in de gifbooth! Het officiële openingsmoment staat om 14.30 uur geagendeerd. Multi Jam verzorgt om 15.00 uur een spetterende muzikale slotact waar iedereen aan kan meedoen. Neem je eigen instrument mee, of krijg er een aangereikt!

Programma
Het programma op zaterdag 6 oktober zit van kop, 10.00 uur in de ochtend, tot staart, 16.30 uur in de namiddag, boordevol met letterlijk voor 'elk wat wils'. De dag begint met gloedvolle pianoklanken van Marc Wielart. Daarna kun je 'los' bij de vele workshops die OPEN staan voor je warme belangstelling: vriendschap schilderen, bouw je eigen vriend, toneel, zenpatronen, tai chi, bff pop-up kaarten maken of tekenen in duo's. Rond de klok van 13.00 uur kun je luisteren naar een optreden van een jazzensemble. Terwijl daarna de baby's wordt voorgelezen, kun jij weer vrolijk verder 'workshoppen': musical, levend stripverhaal, boetseren, verhalen scheppen, contakids en qi gong. Want je bent nooit te 'gong' om te leren!

Doorlopend
Tussen de bedrijvige bedrijven door zorgt DJ Okkie voor prettige, muzikale ondersteuning. Er zijn enkele doorlopende activiteiten, zoals een rondleiding door het gebouw: van 10.30 uur tot 14.00 uur. Of de workshop 'Maak vrienden in je eigen stripverhaal: beeld je eigen stripverhaal uit'. Deze is te vinden op de 1e verdieping. Verder is er een parcours aan vragen uitgezet. Vragen met als overkoepelend onderwerp 'Welk type vriend ben jij?' Ook dit vind je op de 1e verdieping. Last but not in the least: op de begane grond kun je je eigen bewegend OPEN-gifje maken in de speciale GIF-booth.
Voor bijna alle workshops geldt een open inloop behalve voor 'bouw mee aan de ideale vriend' en 'levend stripverhaal'. Hiervoor geldt: wees er bijtijds bij, want er is beperkt plek!

Ruim open
OPEN heeft ruime openingstijden: doordeweeks tot 23.00 uur, zaterdag tot 17.00 uur en vanaf zondag 7 oktober kun je ook op zondagen terecht. Het gebouw heeft twee entrees: aan het Vesteplein en aan de Vestpoort. Volg een cursus, lees de laatste romans, beleef een voorleesmoment met je kind of schuif aan in het proeflokaal voor een gerecht van één van de passiekoks. Kortom: laat je verrassen in OPEN.

Bekijk het volledige programma op de websites van DOK: www.dok.info en De VAK: www.vak-delft.nl
OPEN: 'the place to be' op zaterdag 6 oktober!