Peter Rekveldt van Osteopathie Delft
Peter Rekveldt van Osteopathie Delft

Osteopathie Delft biedt uitkomst als klachten maar niet overgaan

advertenties

DELFT – Gaat een lichamelijke klacht na acht tot twaalf weken maar niet over? Dan is het goed eens aan osteopathie te denken, stelt Peter Rekveldt van Osteopathie Delft.
Want in de meeste gevallen zou het lichaam zichzelf in zo'n periode moeten kunnen herstellen. Zeker als het door specialisten wordt behandeld. Toch kampen veel Nederlanders met klachten die maar niet overgaan. Dan is osteopathie een optie. "Ik zeg weleens gekscherend: geef mij de lastige gevallen maar", zegt Peter. Osteopaten kijken naar het totaalplaatje. "Binnen de bewegingstherapie zijn we een overkoepelend denkorgaan. Bij rug- of nekklachten kijk ik niet alleen naar de rug en de nek, maar veel meer naar de context van het geheel. Wat zit er achter de klacht?"
Rekveldt werkte jarenlang als fysiotherapeut, maar kwam tot de conclusie dat hij de mensen met klachten beter van dienst kon zijn met osteopathie. "Osteopaten verdiepen zich in het hele lijf", legt hij uit. "De ene keer zijn organen het probleem, dan weer het zenuwstelsel of de gewrichten en weer een andere keer de voeding."
Bijzonder is ook zijn specialisatie in het behandelen van baby's en kleine kinderen. "Ik heb al heel wat huilbaby's geholpen, of kinderen die problemen hebben met hun reflux." Bij Osteopathie Delft komen vooral mensen met chronische klachten aan schouders, knieën en andere gewrichten, pijnklachten in de rug en nek, buikklachten, verteringsproblemen of maagklachten en migraine. Ook in deze categorie boekt Rekveldt resultaten om trots op te zijn. "Als je eenmaal van langdurige klachten bent verlost, knap je daar enorm van op", weet hij. In het buitenland, zeker in landen als Duitsland en Frankrijk, is osteopathie een heel gangbare behandelmethode. Huisartsen verwijzen daar vaak door naar osteopaten. Ook in Nederland neemt de acceptatie toe. "Een goede zaak. Steeds meer mensen weten dat we iets anders doen dan fysiotherapeuten en manueel therapeuten. We voegen echt iets toe." Zie www.osteopathie-delft.nl, bel 015 – 2131993 of mail naar info@osteopathie-delft.nl.