De Qashqai nu ook met vernieuwde 1,5-liter dieselmotor.
De Qashqai nu ook met vernieuwde 1,5-liter dieselmotor.

Dieselen met de Nissan Qashqai

Algemeen

WATERINGEN - De Nissan Qashqai is nu nog aantrekkelijker dan hij al was, dankzij de vernieuwde 1,5-liter dieselmotor.

De vernieuwde en verbeterde dieselkrachtbron heeft met zijn vermogen van 85 kW zo'n 4 kW meer vermogen dan de motor van de vorige generatie. Het koppel is met 260 Nm gelijk gebleven. De motor is nu voorzien van een nieuwe overboost-functie. Daarmee kan de motor gedurende maximaal 15 seconden 4 kW vermogen en 25 Nm koppel extra leveren.

Meer noviteiten
Ook nieuw is de Selective Catalytic Reduction-technologie, die met AdBlue de emissie van stikstofoxide (NOx) reduceert. De technologie zorgt er ook voor dat de motor voldoet aan de nieuwste Euro 6d-Temp-emissienorm, zonder dat dat ten koste gaat van het lage verbruik of de prestaties.
Meer dan 90 procent van de motorcomponenten zijn vernieuwd om deze verbeteringen te realiseren, inclusief de oliekoelermodule en oliefilter, het dual mass-vliegwiel, de vacuümpomp en de hogedruk-brandstofpomp. Nissan heeft bekend gemaakt: "Met de upgrades presteert de 1,5-liter dieselmotor nog beter en is de Nissan Qashqai nog aantrekkelijker voor onze klanten."

Qashqai in Europa
De Qashqai is in Europa het succesvolste model in de 83-jarige historie van Nissan. Er zijn sinds de introductie van het oorspronkelijke model ruim 2,3 miljoen exemplaren van de Qashqai verkocht.
De Qashqai is de ultieme crossover van Nissan, een stijlvolle SUV. De intelligentie van de systemen is prachtig. Ook is het nieuwste design stijlvol en verfijnd.
De Nissan Qashqai combineert indrukwekkende looks met efficiënte aerodynamica om je optimaal te laten genieten van je rit.

Design
's Werelds favoriete SUV ziet er beter uit dan ooit. Met een reeks prachtige stijlaanpassingen als een vernieuwd design van de motorkap, een robuuste grill tot aan luxueuze nieuwe stoelen.
De Nissan Qashqai is er diverse uitvoeringen, te weten de Visia, Acenta, TEKNA+, TEKNA, N-Connecta voor respectievelijk 26.990 euro, 29.090 euro, 35.790 euro, 33.390 euro en 31.390 euro.

Zeeuw & Zeeuw Wateringen
www.zeeuwenzeeuw.nl