Het is maar dat je het weet

advertenties

Op zaterdag 6 oktober vindt de 'Delftse biertocht bokken editie' plaats. Zes actieve horecaondernemers in Delft, Café de Oude Jan, Biercafé Doerak, Café Restaurant de Wijnhaven, Eetcafé De Waag, Café Kobus Kuch en Bierhuis De Klomp, slaan de handen ineen en gaan een samenwerkingsverband aan. In elk van de zes deelnemende horecagelegenheden kunnen stempelkaarten voor de Delftse biertocht bokken editie gekocht worden. Deze kaart kost 20,00 euro in de voorverkoop en 23,00 euro op de dag zelf. Er is een beperkt aantal kaarten beschikbaar, in totaal 200, dus de echte bierliefhebbers wordt aangeraden snel een kaart te bemachtigen. Zie ook www.biertochtdelft.nl voor meer informatie. Hier wordt ook 'verklapt' welke heerlijke bieren geschonken zullen worden.

De Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging afdeling Delfland organiseert op zondag 7 oktober, van 12.30 uur tot 16.00 uur, de Dag van de Veldbiologie in natuurcentrum het Melarium aan het Melariumpad 11 te Delft. Een dag met een afwisseling van presentaties en veldwerk via onderwerpen als mossen, schelpen, bijen, waterleven, planten, natuur in de tuin en zoogdieren. Kijk voor meer informatie op: www.knnv.nl/afdeling-delfland/melarium-centrum-voor-natuur-bijen-en-kunst Entree is gratis. Inlichtingen: 06-33001742.

In oktober is in de bibliotheek Den Hoorn een tentoonstelling te zien van de Chinese kunstenaar Zhu Xu. De serie kunstwerken met de titel 'Aanschouwen en Terugblikken' laat een Chinese stad, Qingdao, in ontwikkeling zien. Aan de hand van afbeeldingen wordt de stad van een eeuw geleden vergeleken met de stad van nu. Dit levert interessante inzichten en perspectieven, een unieke kans om Chinese kunst te bewonderen. Toegang is gratis. Adres: Fluitekruid 62, Den Hoorn. Meer informatie: www.debibliotheekmm.nl onder het kopje 'Nieuws'.

De Federatie van Delftse Zangkoren heeft een nieuwe website: www.fdzdelft.nl. Op deze verfraaide en sterk verbeterde website is al het nieuws, workshops, cursussen én zanglessen uit de bruisende Delftse korenwereld te vinden. Natuurlijk is er een site voor elk van de 23 aangesloten koren uit de Delftse regio. De maandelijkse 'Korenbrief' van FDZ is er te vinden, evenals een dagelijks ge-update concertagenda. Ook op Facebook -Fdz Delft- brengt de Federatie vrijwel dagelijks koornieuwtjes en koorfoto's.

Dinsdag 16 oktober treedt het Australische gespierde en sexy mannengezelschap 'Thunder From Down Under' op in de Rijswijkse Schouwburg. Een all-male dansrevue voor boven de 18, verleidelijk en prikkelend. Voor fans van hunks met glimmende torso's. Kijk voor kaarten op de site: www.rijswijkseschouwburg.nl