Chronische bekkeninstabiliteit komt ook veel voor bij mannen
Chronische bekkeninstabiliteit komt ook veel voor bij mannen

Chronische bekkeninstabiliteit

advertenties

Vooral vrouwen hebben last van chronische bekkeninstabiliteit. Het komt ook veel voor bij mannen, soms bij kinderen. Met misleidende symptomen. Patiënten gaan naar specialisten voor onderzoeken, zonder resultaat. De veelvoorkomende pijn in de onderrug, heupen en lies is moeilijk te achterhalen. Traditionele onderzoeken brengen geen herkenbare oorzaken aan het licht. Mensen die aan deze aandoening lijden, worden vaak verkeerd gediagnosticeerd en onderworpen aan ineffectieve behandelingen. Veel vrouwen leven met de chronische, vaak verlammende pijn van bekkeninstabiliteit, naar schatting 45% van de zwangere vrouwen heeft last. Vrouwen zijn vanwege hun andere bekkenstructuur vatbaarber. De meest voorkomende oorzaken bij vrouwen zijn zwangerschap/bevalling en vallen. De belangrijkste symptomen en klachten ontstaan tijdens de zwangerschap, direct na de geboorte van het kind of vanwege langdurige fysieke activiteiten. Eenvoudige bewegingen kunnen pijnlijk worden, zoals zitten, staan, lopen of het optillen van een peuter. De twee meest voorkomende oorzaken voor bekkeninstabileit bij mannen zijn een val of fysieke arbeid. Bij kinderen moeten we denken aan valpartijen tijdens het leren lopen of valpartijen, botsingen tijdens sport en spel. De meest voorkomende symptomen zijn o.a.: lage rugpijn aan het heiligbeen, heuppijn uitstralend naar de knie, diepe kramp in de onderrug bij langzaam lopen en/of lang staan, onverklaarbare buikpijn, pijn in de lies bij mannen, pijn aan de testikels en darmklachten.
Michael Wright, doctor in chiropractie, had ruim 30 jaar last van bovengenoemde symptomen. Zijn gedegen kennis en ervaring met bekkeninstabiliteit leverde een zeer effectieve behandelmethode op. Velen ervaren een opmerkelijke verbetering na een behandelperiode van 3 weken.
Meer informatie? Chiropractie Wright, Hazerswoude-Dorp, 0172-820210 of Chiropractie Holystaete, Vlaardingen, 010-4749754 Zie ook: www.balance4health.nl