Op de duofiets kunnen bezoekers en bewoners van de zorgboerderij onder begeleiding een tochtje maken.
Op de duofiets kunnen bezoekers en bewoners van de zorgboerderij onder begeleiding een tochtje maken.

Wielrenners gaan voor duofiets

sport

Een goed doel ondersteunen zonder dat je er zelf geld voor hebt, hoe doe je dat? Wielerclub RTFC uit Delft heeft daar een creatieve oplossing voor bedacht.

De wielerclub dingt mee naar winstgeld dat de Rabobank onder verenigingen verdeelt tijdens de Rabobank Clubkas Campagne. Het geld dat ze met voldoende stemmen kunnen winnen, besteedt de wielerclub aan een duofiets voor zorgboerderij BuitenGewoon in Delfgauw. Dat is nog eens sportief!

Duofiets
Vanaf 4 oktober kunnen alle leden van de Rabobank stemmen op de vereniging van hun keuze. Wie kiest voor wielerclub RTFC uit Delft, vergroot daarmee de kans op een gratis duofiets voor zorgboerderij BuitenGewoon. Bewoners en bezoekers van de zorgboerderij kunnen niet meer zelfstandig fietsen. Op de duofiets kunnen ze onder begeleiding wel een tochtje maken.

Stemprocedure
Om op de wielerclub te kunnen stemmen moet je lid zijn of worden van de Rabobank. Lid worden is eenvoudig. Daarvoor hoef je geen rekening te openen. Leden van Rabobank Zuid-Holland Midden kunnen stemmen van 2 t/m 19 oktober 2018. Zij ontvangen per e-mail een stemkaart. Hiermee kunnen zij vijf stemmen uitbrengen op hun favoriete verenigingen en stichtingen, waarvan maximaal twee stemmen op dezelfde club. Elke stem is geld waard! Tijdens de Rabobank Clubkas Campagne wordt namelijk 75.000 euro verdeeld onder de verenigingen en stichtingen die meedoen. Hoe meer stemmen er op een vereniging of stichting uitgebracht worden, des te meer geld deze vereniging en/of stichting ontvangt. Stemmen is mogelijk via www.clubkascampagne.nl/zhmidden.

Het spreekt voor zich dat zorgboerderij BuitenGewoon hoopt op veel stemmen voor wielerclub RTFC!