De nabeschouwing

sport

DELFT - De meest opvallende uitslag van het afgelopen weekend is de 0-16 overwinning van Taurus uit bij Blankenburg. Is Marco Lange een tevreden trainer?

- 0-16. Dat zie je niet elke week...
"Nee, dat is maar goed ook. Dat we zo dik winnen heeft deels met ons te maken, maar natuurlijk vooral ook met de tegenstander. Het jammere is dat je na zo'n wedstrijd nog steeds niet weet waar je staat."

- Waar ben je tevreden over?
"Over de discipline. Na een 0-7 ruststand zie je vaak dat jongens voor zichzelf gaan voetballen en dat was gelukkig niet het geval."

- Is dit een gevolg van de nieuwe opzet?
"Dat lijkt me duidelijk. De derde en vierde klasse zijn samengevoegd en je hebt geen idee hoe sterk je tegenstanders zijn. Uiteindelijk is dit niet meer geweest dan een veredelde oefenwedstrijd en is het de hoop dat zij zich niet na drie van zulke uitslagen terugtrekken, want anders is deze wedstrijd om de kat zijn viool geweest."

- Zondag vrij. Ben je daar blij mee?
"Nee, want nu speel je in de derde week van de competitie pas je eerste wedstrijd. Voor zondag heb ik een oefenwedstrijd met Sporting Leiden geregeld. Daar krijgen we tenminste meer tegenstand."