Het Musical- en Popkoor tijdens een tweetal repetities.
Het Musical- en Popkoor tijdens een tweetal repetities.

Hervatting Korenavonden in Rietveldtheater

Algemeen

De traditie van de Korenavonden in het Rietveldtheater wordt op donderdag 4 oktober weer voortgezet.

Iedere eerste donderdag van de maand is het theater dus weer gereserveerd voor koren uit Delft en omgeving. In voorgaande jaren maakten koren gretig van deze mogelijkheid gebruik om eens ergens anders op te treden, een try out te doen of een nieuw publiek te vinden. Deze avonden trokken steeds meer bezoekers. Niet zelden waren deze avonden uitverkocht.
Tijdens de eerste korenavond na de hervatting treedt een bijzonder Delfts koor op, te weten Musical- en Popkoor Delft onder leiding van Félice van der Sande.

Musical- en Popkoor Delft
Dit grote gemengde koor ziet het optreden in het Rietveldtheater als een try out, namelijk voor de grote uitvoering van 'OverLeven' op 10 en 11 november in Theater de Veste. Bij dit koor legt dirigente Van der Sande de lat hoog. Er is ook een maximum leeftijdsgrens, die bij vijftig jaar ligt.
Niet het hele koor treedt de eerste korenavond op. Het volledige koor is opgedeeld in een aantal kleinere groepen, bestaande uit mannen, vrouwen en gemengd. Zij zullen arrangementen zingen van pop- en musicalsongs, vaak van de hand van de dirigente zelf. De korenavond in het Rietveldtheater begint om 20.15 uur en een kaartje kost
5 euro.

Afbeelding