Geniet in november van het Rossinifestival bij Lijm & Cultuur
Geniet in november van het Rossinifestival bij Lijm & Cultuur

Rossini Festival, ook bij Lijm & Cultuur!

Algemeen

Op 13 november 2018 is het 150 jaar geleden dat de beroemde operacomponist Gioacchino Rossini stierf. In november bruist het in diverse steden in Nederland van de activiteiten rondom Rossini. Ook bij Lijm & Cultuur!

Rossini schreef in korte tijd meer dan 40 opera's, maar na vernietigende woorden van zijn Parijse intendant over de opera Guillaume Tell, besloot hij nooit meer een opera te schrijven. Hij heeft woord gehouden en stortte zich onder meer op de kookkunst. Tijdens het Rossini Festival wordt de spraakmakende voorstelling Rossini.nu acht keer uitgevoerd, waaronder tweemaal in Delft, waar ook de unieke Rossini.scratch wordt georganiseerd en een speciale uitvoering voor jongeren.

Rossini.nu - 23 en 25 november
In de muziektheaterproductie Rossini.nu, gebaseerd op de populaire Petite Messe Solennelle, zit de componist aan zijn laatste avondmaal. Hij wordt ondervraagd door vier evangelisten die hem soms letterlijk op de snijtafel leggen. Maar dan komt hij oog in oog te staan met de man die verantwoordelijk is voor het einde van zijn carrière als componist...Met in de hoofdrol Luk de Bruyker, theaterteksten van Don Duyns, professionele muzikanten en solisten en projectkoren uit Delft en Haarlem. Voorstellingen in Delft op vrijdag 23 november 20.15 uur en zondag 25 november om 15.00 uur. Kaarten vanaf 24,50 euro online te koop via www.lijmencultuur.nl.

Rossini.scratch – 24 november
Zing zelf onder leiding van de dirigent Rick Schoonbeek mee in de beroemde koorwerken van Rossini! Op één dag wordt een aantal van zijn meest bekende composities ingestudeerd. Natuurlijk ontbreekt de Petite Messe Solennelle niet, maar ook zullen er delen uit het Stabat Mater voorbij komen, evenals het prachtige 'Koor van de Dorpelingen' uit de opera Guillaume Tell. Aanvang 10.00 uur, inclusief lunch en bladmuziek. Kosten zijn 50 euro per persoon. De dag wordt afgesloten met een concert dat gratis toegankelijk is voor familie, vrienden en fans. Kaarten online te koop op via www.lijmencultuur.nl.
Rossini.educatief – 23 november
Wanneer Rossini nu zou leven, zou de diagnose burn-out zijn geweest, en dat op jonge leeftijd na een korte periode van ongekend succes. Een bewerkte versie van de productie Rossini.nu gaat op zoek naar raakvlakken met de huidige tijd en hoe jongeren hun weg vinden in een maatschappij waar succes en positieve beeldvorming de boventoon voeren. Speciaal voor schoolklassen van het MBO en uit de bovenbouw van MAVO, HAVO en VWO is er een speciale educatieve voorstelling in Delft op vrijdagmiddag 23 november om 16.00 uur voor 5 euro. Informeer naar de mogelijkheden: 015 262 94 00 / info@lijmencultuur.nl.

Binnenkort zijn er ook speciale dinerarrangementen rondom de Rossini-activiteiten verkrijgbaar. Houdt de website van Lijm & Cultuur in de gaten voor meer informatie.

Tip: Kunt u niet zolang wachten op een dosis cultuur? Kom dan naar festival Dorpsgek! 29 september van 14.00 tot 23.00 bij Lijm en Cultuur.