Journaliste Rinke Verkerk is een van de sprekers tijdens de eerste avond van Pulse Events
Journaliste Rinke Verkerk is een van de sprekers tijdens de eerste avond van Pulse Events

Pulse Events: een nieuw christelijk initiatief

Algemeen

Prikkelende sprekers en inspirerende muziek, dans en poëzie. Met die ingrediënten begint zondag 30 september een nieuw initiatief in Delft: Pulse Events.

De avonden zijn bedoeld om de hartslag van God in de maatschappij te ontdekken en te kijken wat dat betekent voor je eigen leven. Drie christelijke spraakmakers trappen de eerste avond in de Zuiderkerk af. Tv-presentator Andries Knevel, theoloog Rikko Voorberg en journalist Rinke Verkerk houden persoonlijke toespraken in TED-stijl rond het thema 'Feel the Pulse'. Ter afwisseling zijn er korte creatieve intermezzo's.

Hartslag
Pulse Events - de naam verwijst naar een repeterende hartslag - is ontstaan bij een groep vrienden in Delft die samen met christenen uit de omgeving en andere belangstellenden willen nadenken over relevante actuele onderwerpen. Daarnaast komen er ook Pulse Events met vernieuwende worshipconcerten.

Iedereen welkom
"Pulse Events verwonderen, prikkelen, inspireren", zegt Francien Nijenhuis, een van de initiatiefnemers. "We hopen dat de avonden helpen om het geloof van mensen te verdiepen. Over kerkmuren heen. We denken dat de bijeenkomsten inspirerend kunnen zijn voor veel mensen in de Randstad-regio. Iedereen is welkom, ook als je niets met kerk of geloof hebt maar wel geïnteresseerd bent in het onderwerp of een spreker."

Meer informatie
De avonden zijn gratis toegankelijk en vinden plaats in de Zuiderkerk in Delft (Achterom 46). De eerste avond, op 30 september, begint om 20.00 uur; de zaal gaat om 19.30 uur open. De volgende avonden zijn op 18 november, 10 februari, 19 april en 16 juni. De organisatoren kondigen per keer de invulling en onderwerpen ervan aan, ook via Twitter (@PulseDelft), Facebook en Instagram.