Mediteren en wandelen als 'appeltje voor de dorst' bij Stadstuinderij BuitenLeeft
Mediteren en wandelen als 'appeltje voor de dorst' bij Stadstuinderij BuitenLeeft

Buitenactiviteiten bij Stadstuinderij BuitenLeeft

Algemeen

DELFT - Stadstuinderij BuitenLeeft heeft deze week twee fijne buitenactiviteiten op de agenda waarin ontspanning centraal staat. De tuin is gelegen in Delft aan de Middelweg 1a en bevindt zich in het natuurgebied van de Delftse Hout.

De eerste activiteit die buiten plaats gaat vinden is een meditatieavond onder leiding van Anita Roseboom. Deze staat gepland op dinsdagavond 25 september, aanvang: 19.30 uur. De kosten voor de avond zijn 15 euro per persoon inclusief koffie of thee.
"Mediteren kun je natuurlijk altijd doen, maar bij volle maan vind ik altijd een speciaal moment. Een periode wordt dan afgerond en een nieuwe cyclus begint", vertelt Anita.

Geleide meditaties
Deze meditatieavond beslaat twee geleide meditaties. De eerste meditatie is gericht op het ontspannen door met aandacht contact te maken met ons fysieke lichaam. De tweede meditatie is een geleide meditatie met een thema. De beide meditaties bieden ontspanning door de aandacht voor ons fysieke lichaam en het loslaten van het denken.

Anita: "Indien het weer het toestaat is de meditatie natuurlijk lekker buiten, anders wordt gebruik gemaakt van het paviljoen. Er is plaats voor maximaal 6 personen, dus wees er snel bij! Bij deze is iedereen die wil komen van harte uitgenodigd. En wie weet is het een heldere avond en krijgen we een prachtig zicht op de volle maan. Dat zou de avond helemaal een speciale lading geven. Ik begin alvast met duimen."
Anita heeft nog een goede tip voor de aspirant-deelnemers: "Neem eventueel zelf een matje of eigen meditatiekussen mee als je dat prettiger vindt. Verder is het belangrijk dat je comfortabele kleding aan trekt. Kleding die niet knelt en die ervoor zorgt dat je het warm genoeg hebt."

Herfstwandeling
Zondagochtend 30 september staat een herfstwandeling gepland met een smakelijke lunch op de tuin. Deze wandeling, mede georganiseerd door Karlien van Haagen met als thema 'Vruchten', start om 10.00 uur. De kosten voor deze wandeling, inclusief de gezonde lunch, zijn 18,50 euro per persoon.

Karlien verklaart het gekozen thema nader: "De wandeling is bedoeld om een beetje na te denken over de afgelopen tijd: Wat wil jij loslaten of waar wil jij de vruchten van plukken in jouw leven? Je bent hartelijk welkom om dit te ervaren tijdens de herfstwandeling. Want, deze geplukte vruchten kunnen mooi dienen als een het spreekwoordelijke appeltje voor de dorst."
Filosofie
"BuitenLeeft is een ontmoetingsplek waar volwassenen en kinderen de positieve effecten van de natuur op hun gezondheid ervaren en zich daardoor kunnen ontdoen van fysieke of psychische lasten. 'Van buiten word je beter' is onze filosofie."

Aanmelden
Wil je je aanmelden voor één van deze twee activiteiten of heb je vragen, dan kun je Margriet Knospe van de Stadstuinderij bellen of e-mailen: 06-52689039 of info@buitenleeft.nl.