Beth en Flo verzorgen een bijzonder klassiek concert
Beth en Flo verzorgen een bijzonder klassiek concert

Het Verbeeldingfestival bestaat 25 jaar!

Algemeen

PIJNACKER - De Verbeelding, hét culturele evenement van Pijnacker-Nootdorp, bestaat 25 jaar en dat wordt gevierd! Natuurlijk met iedereen uit Pijnacker, Nootdorp, Delfgauw. Oude Leede én daarbuiten.

Op zaterdag 29 en zondag 30 september is er een prachtige kunstroute door heel Pijnacker, Delfgauw, Nootdorp en Oude Leede, plus een feestelijk Verbeeldingsfestival op het Raadhuisplein in Pijnacker.

Voor iedereen is er iets vlakbij huis te bezoeken, maar het is natuurlijk nóg leuker om ook eens op plaatsen te gaan kijken die je niet kent. Op maar liefst 35 bijzondere locaties is twee dagen lang kunst te bewonderen én te kopen van tachtig verschillende kunstenaars. Op die locaties vinden ook optredens plaats op het gebied van zang, dans, muziek, theater en vertelkunst.

Raadhuisplein
Het kloppende hart van de Verbeelding blijft ouderwets het Raadhuisplein in Pijnacker. Dit is dé plek van het festival. Het plein is het hele Verbeeldingsweekend gevuld met een creamarkt en verschillende gezellige terrasjes, waar je kunt genieten van muziek, de hele dag door.
Daarnaast is er op zaterdagmorgen voor kinderen vanaf 4 jaar de theatervoorstelling 'De Olifant die Woord hield' in het CJMV-gebouw. Over een olifant die boven in een boom een ei wil gaan uitbroeden. Dat wil je zien! Aanvang 10.30 uur. Gratis toegangskaartjes voor deze leuke voorstelling zijn af te halen bij Kantoorboekhandel Van Atten en Sigarenspeciaalzaak Het Moortje in Pijnacker.
Voor de allerjongsten, van baby tot vier jaar, is er op zaterdag 29 september van 11.00 tot 12.00 uur in de Pijnackerse bibliotheek 'Muziek op Schoot' door Irene Haket. Lekker samen met je kind -al dan niet op schoot- muziek maken.

Klassiek concert
Als superlekkere kers op de toch al zo uitbundig gedecoeerde taart geft het duo Beth en Flo zaterdagavond 29 september een heel bijzonder concert in de Dorpskerk, Koningshof 3, Pijnacker. Zij brengen klassieke muziek op vleugel, met een vleugje cabaret. Een heel bijzondere, verrassende combinatie! Aanvang 20.30 uur. Kaarten à 12,50 euro zijn te bestellen via www.deverbeelding.nu.

Opening
Op vrijdagavond 28 september, aanvang: 20.00 uur, opent burgemeester Francisca Ravestein het Verbeeldingsweekend in Theater CulturA aan de Dorpsstraat 7 in Nootdorp. Na het officiële gedeelte kan van een bijzondere dansvoorstelling worden genoten, uitgevoerd door voormalige dorpsgenoten.
Dus, wat let je? Duik in het feest dat Verbeelding heet! Geniet van de kunst, de optredens en de bijzondere locaties. Want wanneer zie je nou een optreden in een kersenkas, prachtige beelden in de mooiste tuin van Pijnacker-Nootdorp of een optreden in de vergaderzaal van de Gemeenteraad?

Programma
Het complete programma van dit spectaculaire festival is te vinden op www.deverbeelding.nu en op de Facebookpagina van De Verbeelding.