Joren Tromp is na een seizoen bij Smitshoek en een seizoen bij VELO dit seizoen, net als op deze foto uit 2014, weer in het vertrouwde groen-zwart van DHC te bewonderen. (foto: Roel van Dorsten)
Joren Tromp is na een seizoen bij Smitshoek en een seizoen bij VELO dit seizoen, net als op deze foto uit 2014, weer in het vertrouwde groen-zwart van DHC te bewonderen. (foto: Roel van Dorsten) Foto: Roel van Dorsten

Onze regioploegen popelen om aan het nieuwe seizoen te beginnen

sport

DELFT - Na de RODI Media/DSW Zorgverzekeraar Stad Delft Bokaal, oefen- en bekervoetbal staat voor alle regioploegen, op hoofdklasser Nootdorp na, de competitiestart dit weekend op het programma. Een mooi moment om even vooruit te blikken.

In de derde klasse zondag worden de Delftse clubs DHL, Full Speed, SEP en Taurus met een nieuwe competitievorm geconfronteerd. Zij spelen de eerste seizoenshelft in een halve competitie van vijftien ploegen, waarbij de bovenste zes ploegen zich plaatsen voor een plek in de 'derde klasse hoog', van waaruit vier ploegen naar de vierde klasse promoveren. De overige negen ploegen van beide poules maken het seizoen tegen elkaar af.
"Voor ons is het zaak om bij de beste zes ploegen te eindigen", vertelt René Slegtenhorst, trainer van DHL. "Ik denk dat Wilhelmus en ODB met hun materiaal zich zeker plaatsen en wij moeten met de dertien overige ploegen uitmaken wie er nog meer in die promotiepoule terechtkomt. Als ons dat niet lukt, is het seizoen wel voorbij. Ik ben er echter van overtuigd dat het ons moet lukken. De voorbereiding van zeven weken vond ik eigenlijk te lang, maar je wilt toch aan de Stad Delft Bokaal meedoen. De beker- en oefenduels die daarop volgden, hadden voor mij weinig waarde, omdat we pas sinds een week of twee bijna compleet zijn. Tegen MMO speelden we een goede eerste helft, maar lieten we ons de tweede helft ver terugzakken. Toch wonnen we met 2-0. Als we die lijn van de eerste helft voortzetten, kan het een mooi seizoen worden, al zijn we met Joris Aerns, Marvin van der Krogt en Bas Voogt natuurlijk wel heel wat kwaliteit en routine kwijtgeraakt. Aan de andere kant zie ik op de trainingen mooie dingen gebeuren, waardoor ik elke keer weer met plezier naar de club ga."
Bij kersverse eersteklasser DHC keert een oude bekende terug. Waar Tidde Tromp vertrekt om zich bij HBS te voegen, keert zijn broer na twee seizoenen bij Smitshoek en VELO terug op het oude nest. "Natuurlijk is er de laatste tijd heel wat negatieve publiciteit rondom de club en hebben clubmensen zich tégen de club uitgesproken. Dan kun je aan de zijlijn blijven staan klagen óf aan de slag. Ik kies voor dat laatste en hoop mijn cluppie weer het cluppie te maken waar ik ooit begon met voetballen. Ik heb contact gehad met Rob de Lange en hij zag in mij een uitermate geschikte persoon om tussen hem en de jonge jongens te staan."
Tot op heden bevalt dat uitermate. "Ik zei pas gekscherend tegen mijn vriendin dat dit mijn leukste seizoen bij de club is. Ik heb meer dan tien jaar in het eerste gespeeld en in die tijd ook training gegeven. Het mooie is dat ik een stuk of tien jongens met wie ik nu in de selectie speel ook training heb gegeven. Ik word dan ook nog weleens met 'trainer' aangesproken."
Aan een voorspelling wil Tromp zich nog niet wagen: "Daarvoor weet ik, ondanks het feit dat ik bij VELO ook in de eerste klasse speelde, te weinig van hoe de tegenstanders er nu voor staan. Zelf hebben we een nieuwe groep met heel veel talent, waarbij Djerreld Muntslag, Jordy Brouwer en ik voor de routine moeten zorgen. Ik denk dat we onze borst nat kunnen maken, want vanuit historisch oogpunt wil iedereen natuurlijk van DHC winnen. Ik denk dat we na een wedstrijd of zeven de balans kunnen opmaken en zien wat dit seizoen mogelijk is. Het doel blijft natuurlijk om deze fantastische club zo snel mogelijk terug naar de hoofdklasse te brengen."
DSVP opent zaterdag het seizoen onder leiding van de nieuwe trainer Dennis van der Steen uit bij VVSB in Noordwijkerhout. De oefenmeester heeft het al na enkele weken goed naar zijn zin bij zijn nieuwe club. "Wat dat aangaat is het denk ik wel vergelijkbaar met Verburch, waar ik vandaan kom. Het is een heel warme club, waar ik meteen ontzettend goed ben opgevangen. Ik trof hier een gretige spelersgroep, waarmee we nu een week of zeven aan de slag zijn."
Van der Steen wil waken voor al te hoge verwachtingen. "Want de club heeft zich de afgelopen seizoenen steeds pas op de laatste speeldag veilig gespeeld. Wat dat aangaat is het dit jaar ons doel om voor de winterstop al zoveel punten te behalen, zodat we niet aan het eind van het seizoen krampachtig alle zeilen bij moeten zetten om ons te handhaven. Dat komt het spel namelijk niet ten goede. Voorlopig denk ik dat het streven moet zijn om een stabiele derdeklasser te worden. Mochten we bij de winterstop een bepaald aantal punten behaald hebben, kunnen we de doelstelling altijd nog bijstellen, maar ik wil vooral niet te hoog van de toren blazen in de situatie waar de club vandaan komt."
De voortekenen zijn in ieder geval wel goed. "Want in de beker hebben we aardige wedstrijden gespeeld en er twee gewonnen. Ik heb het idee dat er een positief gevoel door de club gaat; dat merk ik aan de spelers en dat is natuurlijk altijd fijn werken."