Afbeelding

Delvenaar in Beeld: Anja Harkes (59)

vaste rubrieken

Wat ben je aan het doen in de Wippolderstraat?
Het is heerlijk weer op mijn vrije dag, dus ik ben lekker in het zonnetje de bloemen aan de voorkant van mijn huis aan het snoeien. En de kat kijkt nieuwsgierig toe. Ik woon hier sinds juni 2017 en deze buurt bevalt me heel erg goed. Het huis was een lot uit de loterij.

Heb je nog wat bijzonders gedaan de afgelopen dagen?
Ik werk bij Ipse de Bruggen en ben op een zogenaamde bewonersvakantie in Duinrell geweest. Dat willen we minimaal een keer per jaar voor de bewoners organiseren. Het was weer erg leuk.

Wat ga je verder van de week nog doen?
Ik ben lid van Klup. Met de Klup-app vind je leuke activiteiten die je kan ondernemen samen met andere 50-plussers. Het is geen datingsite. Door je aan te melden voor evenementen hoef je nooit alleen daar naar toe. Dat kan gaan om een strandwandeling, maar ook bijvoorbeeld het jazzfestival hier in Delft. Erg leuk als je alleenstaand bent, maar ook stellen vinden het gezellig om met anderen ergens naar toe te gaan.

Wat vind je de mooiste plek van Delft en waarom?
Dat is de Oostpoort. Bij zo'n oude plek vraag ik me af wie daar door de eeuwen heen allemaal gelopen zou hebben.

Bijzonder zeg. Waarom wil je dat weten?
Een hobby van mij is het doen van stamboomonderzoek, oftewel Genealogie. Bij de familie Harkes ben ik nou terug tot 1480. Dirk van Harckes was walvisvaarder en woonde in Huisduinen bij Den Helder. Daar kom ik vandaan. Als het mogelijk was zou ik die Dirk best eens willen ontmoeten.