Twee klassieke voertuigen van Zegwaard Rioolontstopping.
Twee klassieke voertuigen van Zegwaard Rioolontstopping.

Wheels in the West: walhalla voor oldtimers

Algemeen

REGIO – Wheels in the West is hèt oldtimer-walhalla van de Randstad. Dit vindt plaats op zaterdag 29 en zondag 30 september in het Pantariumgebouw op het ITC-terrein in Hazerswoude-Dorp.

Het Classic & Vintage Car Event 2018, daar is ontzettend veel te beleven voor jong en oud. Binnen staan 250 oldtimers opgesteld, maar buiten is er ook een speciale parkeerplaats voor particulieren met een oldtimer. Die kunnen ze daar gewoon neerzetten en dat hoeft niet vooraf aangekondigd te worden. "Behalve klassiekers en aanverwante artikelen, treft de bezoeker ook een boerenhoek met oude tractoren en landbouwwerktuigen aan met een heuse werkende mini-dorsmachine. Er is een speciale ruimte binnen en buiten voor oude militaire voertuigen en hulpdiensten", zegt Jos van Lint van de organisatie.
De Cruise Brothers zijn met twintig Amerikaanse oldtimers aanwezig en de band Cruise Control zorgt voor Rock 'n Roll, dans en muziek.

DAF in straatbeeld
Heel bepalend in het straatbeeld in Nederland in de jaren 70 en 80, dat was 'het pientere pookje'. Een andere benaming voor het DAFje. Bij Wheels in de West is er ook te zien een unieke selectie uit een privé-verzameling DAFjes, uit de jaren 1968 tot 1975.
Elk model van de 'Van Doorne's Automobiel Fabriek' is te zien, vanaf het ontstaan van de Daffodil tot aan de overname door Volvo. Een collectie bijeengebracht in samenwerking met 'DAF-dokter' Fred Oosterlaan. En Jos van Lint vertelt verder: "Daarnaast neemt de Swedish Collection onder andere de Volvo S80 Limousine mee, een vierdeurs S80 Limousine, voornamelijk ingezet voor het vervoer van het Koninklijk Huis."
Speciaal voor Wheels in the West wordt een militair commandocentrum opengesteld voor bezoek. Een heel bijzonder militair voertuig met een enorme oplegger, dat dienst heeft gedaan als commandocentrum bij KFOR in de Balkanoorlog. Bestand tegen nucleaire aanvallen, chemisch geïsoleerd en één keer gebruikt in de jaren negentig in Bosnië.

Coureur Jan Lammers
De organisatie heeft ook interesse gewekt bij autocoureur Jan Lammers. Deze coureur is autoliefhebber van het eerste uur en zal tijdens de opening van het evenement op zaterdag 29 september een rit maken in de allernieuwste waterstof-auto.
Onder auspiciën van MAC Rijnland Alphen aan den Rijn wordt op zondag 30 september een laagdrempelige rally-tour gehouden door het Groene Hart met een lengte van 70 kilometer en een rijtijd van circa drie uur. Start en finish bij Wheels in the West in het Plantariumgebouw. "Na afloop kunnen de auto's geparkeerd worden op het speciale Rally-tour parkeerterrein", zegt Van Lint."
Deelname plus twee entreetickets kost 35 euro per equipe. Bezoekers met een eigen oldtimer kunnen bij de entree op een speciale plaats parkeren voor slechts 1 euro.

Kaarten via Zegwaard
Via de Facebook-pagina van Zegwaard Rioolontstopping worden de komende week twee keer twee tickets verloot voor Wheels in de West 2018, het grote evenement in Hazerswoude-Dorp. Kijk voor meer informatie, tickets voor Wheels in the West en deelname rally-tour op:
www.wheelsinthewest.nl.