Ernst en Bobbie vertellen over de spaaractie in winkelcentrum Buitenhof (tekst en foto: Esther Luijk)
Ernst en Bobbie vertellen over de spaaractie in winkelcentrum Buitenhof (tekst en foto: Esther Luijk)

Spaar mee voor de nieuwe show van Ernst en Bobbie

Algemeen

"Ernst, Bobbie en de rest!", klonk het afgelopen maandag luid op verschillende schoolpleinen in Delft. Het muzikale intro van het bekende kinderprogramma werd door tientallen basisschoolkinderen gezongen. Niemand minder dan Ernst en Bobbie zelf kwamen namelijk hun nieuwe spaaractie promoten.

'Ernst, Bobbie en de rest' komen 25 november optreden in Sporthal Kerkpolder in Delft met hun nieuwe Sinterklaasshow: 'Een spannende verjaardag voor Sinterklaas'. "Maar, slecht nieuws, daar kan je geen kaartjes voor kopen!", begint Bobbie zijn praatje bij de kinderen. "Je kan er gelukkig wel voor sparen!", voegt hij er vlug aan toe als hij de sippe gezichtjes ziet.

Actie
Bij iedere vijf euro die besteed wordt bij de deelnemende winkels in de wijk Buitenhof, ontvangen klanten een sticker. Bij 20 stickers is de spaarkaart vol en kan er bij de servicebalie van Jumbo Buitenhof voor 2,50 euro en tegen inwisseling van de spaarkaart een ticket voor de show worden gekocht. De actie is een initiatief van Jumbo Buitenhof. "We werken samen met het ondernemersfonds", vertelt Jeroen de Bruin, eigenaar van de supermarkt aan de Vrijheidslaan. "Heel veel winkels doen eraan mee en daardoor wordt de actie nog leuker. Je kan dus niet alleen bij de Jumbo sparen, maar bijvoorbeeld ook bij de fietsenwinkel, het zwembad of de ijssalon. Zo is die spaarkaart in no time vol!"
2,5 jaar geleden werd een soortgelijke actie georganiseerd, toen Ernst en Bobbie hun vakantieshow naar Delft brachten. "Het was een enorm succes", zegt Jeroen. "Er worden niet zo heel veel activiteiten georganiseerd in dit deel van Delft. Dit is een laagdrempelige en bovendien goedkope manier om de kinderen in de Buitenhof een heel leuk dagje uit te bezorgen."

Soepkippenlimousine
Yussuf (6) is flink onder de indruk van de Soepkippenlimousine waarin Ernst en Bobbie voorrijden. "Stoer!", vindt hij hem. Samen met mama doet hij regelmatig boodschappen in winkelcentrum Buitenhof. "We gaan heel vaak naar de supermarkt. Dus ik hoop dat we dan ook kunnen sparen. Ik kijk altijd Ernst en Bobbie op tv en wil heel graag naar de show. En Sinterklaas komt ook, dus nu wil ik nog grager!"
Yussuf en alle andere kinderen in de Buitenhof kunnen overigens niet alleen zelf sparen voor kaartjes, ze kunnen ze ook winnen! Bij alle deelnemende winkels liggen posters die de kinderen voor het raam kunnen plakken. Gedurende de spaaractie worden er huizen uitgekozen waar een poster voor het raam hangt, waarna het hele gezin ("En ook je cavia!", volgens Bobbie) kaartjes wint voor de voorstelling.

Deelnemers
De deelnemende winkels zijn Jumbo Buitenhof, DA Buitenhof, Vishandel de Zilte Zee, Headline Haarmode, IJssalon Luciano, Anytime Fitness, China Garden, PrintPlezier BV, Linda's Hairstyling, Slagerij van Winden, Karlas fietsen, Wokmaster Delft, Partycentrum De Gaech, Delftse Daltonschool, BP Buitenhof en Zwembad Kerkpolder.