Erna Bekink is twee jaar geleden vrijwilligster geworden bij Home-Start. (Foto: PR)
Erna Bekink is twee jaar geleden vrijwilligster geworden bij Home-Start. (Foto: PR)

Home-Start: een steuntje in de rug voor een gezin!

kijk op de wijk

Wil jij iets betekenen voor een ander? Lijkt je het leuk om gezinnen te ondersteunen die het even moeilijk hebben? Word dan vrijwilliger bij Home-Start in Delft. Home-Start wordt in Delft uitgevoerd door Humanitas.

Home-Start is een landelijke organisatie die met ervaren vrijwilligers ondersteuning biedt aan gezinnen die het even moeilijk hebben. De vrijwilliger gaat wekelijks bij hen op bezoek, biedt een luisterend oor en geeft tips bij alledaagse zaken en opvoedvragen.

Erna
Op de foto zie je Erna Bekink. Zij is twee jaar geleden vrijwilligster geworden bij Home-Start. Erna is 53 jaar en al jong moeder geworden. Zij heeft inmiddels drie volwassen zonen en een pleegzoon (van 27, 25 en 2 x 22 jaar). Kinderen en hun ouders zijn eigenlijk altijd een rode draad in haar leven geweest. Zij vertelt: "Naast mijn gezin werkte ik altijd in organisaties die iets met kinderen te maken hebben: Zo was ik jaren vrijwilliger op de basisschool van mijn kinderen, werkte in de kinderopvang en ben ik als vrijwilliger actief bij de speelotheek in Delft. Erna: "Twee jaar geleden las ik een oproep van Home-Start in Delft en voelde me er gelijk toe aangetrokken. Het leek me ontzettend leuk om gezinnen, die het even moeilijk hebben, persoonlijke aandacht te geven en te ondersteunen. Ik heb mezelf soms hartstikke onzeker gevoeld over de opvoeding van mijn jongens. Op dat soort momenten had ik ook best even een steuntje kunnen gebruiken. Nu kan ik dat zélf bieden aan anderen." Na de aanmelding bij Home-Start volgde Erna de basistraining om als vrijwilliger te kunnen starten. Erna: "We hebben leerzame en gezellige thema bijeenkomsten met alle vrijwilligers. Het is ook prettig je verhaal te delen en van anderen te horen

Niet alleen
Over het vrijwilligerswerk bij groepsbijeenkomsten als intervisie." Je staat er niet alleen voor, op de coördinator kan je altijd een beroep doen. De afgelopen twee jaar is Erna maatje geweest voor moeders in twee gezinnen. "Het is ontzettend fijn om dat steuntje in de rug te kunnen zijn en het geeft voldoening te zien dat het gezin steeds steviger in de schoenen staat", vertelt Erna.
Heb je een positieve instelling, ervaring of affiniteit met opvoeden, wat tijd over en lijkt het je leuk om net als Erna gezinnen te ondersteunen in Delft? Neem dan contact op met de Delftse Home-Start coördinator Ina Gebuijs: 06-12461090 of per mail:i.gebuijs@humanitas.nl. ijk voor meer informatie op: www.home-start.nl of www.humanitasdelft.nl.