Wie komt het veteranenteam van Concordia versterken?
Wie komt het veteranenteam van Concordia versterken?

Concordia zoekt versterking voor veteranenteam

sport

Rond 1930 besloten veteranen van voetbalverenigingen die opgericht zijn voor het jaar 1900 om buiten de KNVB om een eigen competitie op te zetten. Deelnemende clubs zijn AFC, Black Devils, Kon. HFC, HVV, HBS, Quick, VOC, Hercules, Kampong en Victoria.

In 1960 wordt ook Concordia Delft tot deze "elite" competitie toegelaten. Later volgen nog Sparta, Ajax en ASC waardoor de competitie nu uit 14 teams bestaat. Uniek is het vriendschappelijke karakter van deze competitie.

Anders dan het begrip 'veteraan' doet vermoeden is deze competitie toegankelijk voor spelers vanaf 35 jaar. Hierdoor is het niveau van de competitie heel behoorlijk waarbij de betere teams veelal bestaan uit spelers die op hoog amateurniveau hebben gespeeld of zelfs professioneel hebben gevoetbald. Onder meer Glenn Helder, Mendel Witzenhausen, David Nascimento en Geert de Ouden laten geregeld hun gezicht zien. Hier wringt voor Concordia de voetbalschoen. De groep met spelers wordt langzamerhand kleiner, minder fit en heeft een kwaliteitsimpuls nodig. Concordia is daarom dringend op zoek naar versterking voor het nieuwe seizoen.

Concordia is op zoek naar enthousiaste spelers die de toekomst van het veteranenteam kunnen waarborgen. Bij voorkeur spelers in de categorie van 35-45 jaar. Er zijn drie criteria: je hebt op een behoorlijk selectieniveau gespeeld, je houdt van gezelligheid en je bent beschikbaar op de zaterdagmiddagen. Er wordt meestal om 15.00 uur gespeeld. Daarnaast wordt op donderdag om 21.15 uur een uurtje getraind om vervolgens aan de bar de komende tegenstander te bespreken.

Meer informatie via www.concordiadelft.nl of bij Sander Knijnenburg (06-52091868).