Afbeelding

Delvenaar in beeld: Annet Meijneke

advertenties

Zit je heerlijk op het bankje op de Hooikade aan de Zuidkolk?
Nou inderdaad. Ik kom net uit mijn werk en moet over een half uur bij de Oude Delft zijn. Ik ga lekker uit eten met achttien collega's van de kinderafdeling van het Reinier de Graaf ziekenhuis. De jonkies op ons werk doen dat regelmatig en vanavond gaan we met de wat oudere garde, de TENA Ladies, zoals we ons zelf wel eens gekscherend noemen.

Heb je nog iets meegemaakt de afgelopen dagen?
Ik ben van het weekend vooral heel erg geschrokken. De buurman was hout aan het hakken en die sloeg met de bijl in zijn voet. Ik heb de wond heel strak afgebonden en mijn man heeft de auto gepakt en hem naar het ziekenhuis gebracht. Daar is de kloof gehecht. Gelukkig gaat het inmiddels wat beter met hem.

Ga je van de week nog wat leuks doen?
Vrijdag heb ik een trouwerij aan het strand van Noordwijk. Mijn neefje Floris gaat dan met Maaike trouwen.

Wie zou je nog eens willen ontmoeten en waarom?
Als het nog kon mijn dochter Daphne. Zij is twintig jaar geleden op elfjarige leeftijd overleden aan een tumor in haar knie. Het is ons Elfje, want ze is op elf november geboren, op elf juli overleden en ze is elf jaar geworden.

Wat vind je de mooiste plek van Delft en waarom?
De Beestenmarkt om zijn gezelligheid. Ik kom er regelmatig om wat te drinken, voor een appeltaartje bij Kobus Kuch of om lekker uit eten te gaan. Het is daar altijd gezellig.