De naam 'barbier' is gewoon de geuzennaam van een goede herenkapper, vindt Evert Klok.
De naam 'barbier' is gewoon de geuzennaam van een goede herenkapper, vindt Evert Klok. Foto: Esdor van Elten

Knippen en scheren, voor dames én heren

kijk op de wijk

Knippen en Scheren ademt een 'mannelijke barbierssfeer'. Er liggen scheermessen, er staan 'mannelijke' verzorgingsproducten en natuurlijk is er de aloude barbierspaal. Toch is eigenaar Evert Klok een allround kapper en in zijn mooi ingerichte winkel kunnen zowel dames als heren terecht.

Ruim dertig jaar zit hij in het vak. Evert Klok leerde de fijne kneepjes bij Molier, een bekende kappersnaam in Delft. Dertien jaar geleden nam hij de zaak aan de Papsouwselaan 444 over. Eerst nog in de 'oude stijl', maar vier jaar geleden veranderde hij de look en inrichting. "Ik merkte dat de naam de lading niet meer dekte.", legt hij uit. "Knippen en Scheren doet dat wel." Scheren en baardverzorging bij de kapper is namelijk weer heel normaal geworden. "Tegenwoordig wil de man met een baard er ook gewoon verzorgd uitzien." Die verzorging kan zo uitgebreid zijn als je maar wil. "Een baard oogt van zichzelf wat onverzorgd", aldus Klok. "Vaak heeft het al enorm effect als je alleen strakke contouren aanbrengt." Een goede trimbeurt en een drupje olie maken het dan al snel àf. Zo is scheren en baardverzorging tegenwoordig een belangrijk deel van zijn werk. "Ook jongeren laten zich steeds meer scheren." De naam 'barbier' is inmiddels weer gemeengoed in kappersland en Evert draagt de titel met ere. "Maar eigenlijk is het gewoon de geuzennaam van een goede herenkapper", vindt hij.

Ook dames
Als je 'Knippen en Scheren' op je ruit hebt staan ligt het wellicht voor de hand dat mensen denken dat je een mannensalon bent. Maar er komen ook heel veel vrouwen", benadrukt Klok. "Ook ons team zelf bestaat uit vier dames. Ik ben de enige haan in het kippenhok. Wij zijn er voor iedereen. Keurige dames op leeftijd zitten hier zij aan zij met mannen met lang haar en tatoeages. En dat gaat prima. Ze vinden het allemaal leuk. Dit jaar hebben we zelfs een oorkonde gekregen als 'Gezelligste kapsalon van Delft 2018'. Los van de gezelligheid is 'Knippen en Scheren' gewoon een heel goede kapsalon. Je kunt er terecht voor van alles. "Veel dames komen hier voor de wat ingewikkelder kleuringen", aldus Evert. "Highlights en lowlights, maar we krijgen ook nog steeds mensen binnen voor een 'ouderwetse' permanent. We kunnen hier alles; nieuwe, maar ook oude technieken."
Bij Knippen en Scheren kun je zonder afspraak terecht. En zoals vaste klanten zeggen: "zelfs het wachten is gezellig!" Loop daarom gerust eens binnen aan de Pasouwselaan 444. Openingstijden: dinsdag tot en met donderdag van 08:30 tot 17:30 uur, vrijdag van 08:30 tot 19:00 uur, zaterdag van 08:00 tot 16:30 uur.