Foto: Minori Sawaki
Foto: Minori Sawaki

Kunstenaars van Kadmium #41

advertenties

In de rubriek 'De Kunstenaars van Kadmium' wordt op deze website om de week een andere kunstenaar belicht. Deze week deel 41: Pat Houkes

Naam: Pat Houkes
Discipline: schilderijen, tekeningen, objecten en installaties
Atelier: Cornelie van Zantenstraat 232, Den Haag
Website: http://www.pathoukes.nl/

Pat Houkes is geboren in Australië. Haar motto luidt: "Face Your Fears, Live Your Dreams". Ze woont en werkt in Den Haag. Is opgeleid aan de KABK in Den Haag (tekenen, schilderen en ruimtelijk ontwerpen). Aansluitend volgde zij de deeltijdopleiding aan de HKU voor docent CKV.

Recent is zij met haar atelier verhuisd naar een fijne werkplek vlakbij Kijkduin. In haar schilderijen en tekeningen combineert Pat absurde, surrealistische en realistische elementen. Zij maakt ook moderne objecten en installaties. Thema's zijn kwetsbaarheid, seksualiteit, onthechting en overconsumptie.

Pat ontving een fellowship met een solo expositie in New Art Center in New York. Haar werk is twee jaar achter elkaar geselecteerd voor de Zomerexpo in het Gemeentemuseum Den Haag. Deze zomer exposeerde zij een serie schilderijen in Parijs en Brussel.

Opdrachten: o.a. portretten, schilderijen en grote muurschilderingen, bedrijfsuitjes en kinderfeestjes.

Ze geeft sinds 2004 teken- en schilderles aan kinderen en volwassenen die lid zijn van de vereniging Amateurspalet in Rijswijk.

Afbeelding