Qui Vive treedt zaterdag 1 september op in de Dorpskerk in Pijnacker. (foto: Johannes de Bie)
Qui Vive treedt zaterdag 1 september op in de Dorpskerk in Pijnacker. (foto: Johannes de Bie)

Muzikale haute cuisine door Qui Vive

Algemeen

Op zaterdag 1 september treedt Qui Vive in Pijnacker op. De naam Qui Vive staat garant voor een niveau dat zelfs de cultureel verwende Randstad echt opvallend hoog is. Zet daarom 1 september 17.00u ook in ùw agenda. En bent u naast muziekliefhebber ook nog 'zuunig', dan is het dubbel feest, want het concert is ook nog eens gewoon gratis.

Het concertprogramma draagt titel 'Faste et splendeur'. Die Franse sjiek heeft te maken met de oorsprong van Qui Vive. Deze groep gelijkgestemde mensen van alle leeftijden, amateurs en professionals, met een passie voor muziek, trok en trekt jaarlijks naar Frankrijk om daar een week te kamperen, te repeteren en concerten te geven. Dat levert al meer dan twintig jaar sfeervolle concerten van hoge kwaliteit op. Deze zomer speelde Qui Vive voor de tweede maal in Chinon en omgeving, langs de Vienne, met bijzonder succesvolle concerten in Chinon, Savigny-en-Veron en Tours.

'Faste et splendeur' opent 1 september met een werk uit de barok: Magnificat (Dumont). Het koor vervolgt a capella met Lamentations van Tomas Luis Victoria. Daarna speelt het orkest delen uit een bewerking van Strawinsky's Pulcinellasuite voor altviool en strijkers. Ten slotte vormt het indrukwekkende Te Deum van Arvo Pärt het pièce de résistance van dit concert.

Qui Vive staat sinds haar ontstaan 21 jaar geleden onder muzikale leiding van Ad van Unen, muziekvakdocent aan het Stanislascollege in Delft. Hij wordt geassisteerd door Joost van Velzen (leiding koor) en Jurriaan Klapwijk (orkestleiding). De leden van Qui Vive zijn voornamelijk afkomstig uit Delft en Breda.

Het concert op 1 september vindt zoals gebruikelijk plaats in de Dorpskerk in Pijnacker, Koningshof 3. Het begint om 17.00 uur en de toegang is gratis.