Gaia heeft genoten van de hele ervaring bij het WCOPA.
Gaia heeft genoten van de hele ervaring bij het WCOPA.

Gaia scoort scholarships op WCOPA

Algemeen

In maart deed Gaia van der Lecq in de rubriek Hemd van het Lijf haar verhaal. Zij wilde dolgraag meedoen aan de World Championships Of Performing Arts in Hollywood en zocht sponsors om die droom te verwezenlijken.

En met succes. Een groot gedeelte van de benodigde vierduizend werd binnengehaald met behulp van mensen die haar succes een warm hart toedragen. Gaia kon naar Hollywood. Intussen heeft Gaia de reis gemaakt en kijkt ze thuis terug op een succesvol kampioenschap. "Ik heb twee scholarships in de wacht gesleept. Een van de New York Film Academy en een van de New York Conservatory for Dramatic Arts. Ik ben er onwijs blij mee."

Het winnen van de scholarships houdt in dat Gaia een zomerprogramma van vier weken mag komen volgen op beide academies. "De een ga ik volgend jaar in de zomervakantie doen, en de ander het jaar erop." Het deert Gaia niet dat ze geen medailles heeft gewonnen op het WCOPA. "In mijn leeftijdscategorie zijn in de categorie acteren sowieso heel weinig medailles gewonnen. Het was een geweldige ervaring en heb enorm veel geleerd."
Het hele avontuur in Amerika heeft Gaias toekomstplannen alleen maar onderstreept. "Het heeft mijn droom om van acteren mijn werk te maken, zeker wel versterkt. Niet zo zeer een carrière in Amerika, maar wel het werk op zich is geweldig en ik blijf hard werken om die droom te verwezenlijken!"

Er zijn een aantal bijkomende kosten die Gaia zelf moet betalen om deel te kunnen nemen aan de zomerprogramma's, zoals reis- en verblijfkosten. Om volgend jaar gebruik te kunnen maken van haar scholarship zoekt ze daarom een sponsor. "Ik dacht zelf aan een bedrijf die me wil helpen, en dat ik dan in ruil daarvoor bijvoorbeeld een workshop acteren organiseer voor de kinderen van de werknemers. Dat lijkt me leuk!"