De tweede bijeenkomst van het burgerinitiatief was een groot succes. Komt u naar de derde bijeenkomst? (foto: jetregelthet)
De tweede bijeenkomst van het burgerinitiatief was een groot succes. Komt u naar de derde bijeenkomst? (foto: jetregelthet)

Werk mee aan de toekomst van Buytenhout

Algemeen

Het groen om ons heen voorziet in rustmomentjes in onze levens maar we willen er ook in wonen, ondernemen en actief zijn. Kunnen we samen vormgeven aan een duurzame toekomst van dit gebied?

Het burgerinitiatief BuytenHoutTafel denkt van wel en organiseert daarom woensdag 26 september een derde bijeenkomst in opmaat naar een gemeenschappelijke gebiedsvisie voor Buytenhout West. De sessie start om 17.00 uur bij Stadsboerderij BuytenDelft en wordt afgesloten met een informele netwerkborrel. Iedereen is welkom om mee te doen!

Deze keer draait het om het kiezen van kernwaarden, zoals rust, een productief polderlandschap of groen dicht bij de stad. Waarden die bepalend zijn voor de ontwikkeling van de gemeenschappelijke visie en waarvoor we ons met z'n allen in de komende jaren voor willen inzetten dat die niet verder onder druk komen te staan.
De BuytenHoutTafel is in de afgelopen maanden in samenwerking met betrokkenen en geïnteresseerden en samen met de gemeente Delft en Pijnacker-Nootdorp dit traject begonnen dat zich richt op het grote groengebied dat grenst aan Delft, Pijnacker-Nootdorp en Den Haag waaronder de Dobbeplas, de Delftse Hout, het Bieslandse Bos en de Balij. Er zijn inmiddels al twee goed bezochte bijeenkomsten geweest waarin veel informatie is verzameld en gedeeld met elkaar. Deze keer worden er keuzes gemaakt die bepalend zijn voor de toekomst. Dus haak aan! 'Vanuit de Stichting Vrienden van Biesland, vanwaar dit initiatief ontstaan is, weten we dat er al grote betrokkenheid is bij het gebied. Dat krijgt nu een nieuwe impuls door dit gemeenschappelijk proces.' Aldus voorzitter Gé Kleijweg. Het is een duurzaam proces van binnenuit en met elkaar'.

Aanmelden is verplicht en kan via info@buytenhouttafel.nl. Meer informatie? www.buytenhouttafel.nl