Waan je 8 september in de beroemde Parijse wijk Montmartre
Waan je 8 september in de beroemde Parijse wijk Montmartre Foto: Henk Groenendaal, 2636BZ 14 Schipluiden NL, tel. 015-3809473

Een stukje Parijs in Den Hoorn

Algemeen

Den Hoorn – op 8 september 2018 viert Montmartre in Den Hoorn haar eerste lustrum. Elk jaar in september wordt het Koningin Julianaplein in Den Hoorn omgetoverd in een heus Parijs' decor.

Je waant je in de fameuze wijk Montmartre, waar het wemelt van de kunstenaars die hun werk à la minute staan te maken. Kom een kijkje nemen van 13.00 tot 17.00 uur en proef de sfeer van een heerlijke Franse middag op het plein onder de mooie platanen.

Er is weer van alles te doen voor jong en oud. Natuurlijk draait het om de kunstenaars die hun ezel of werktafel hebben uitgestald op het plein. Zij tonen hun werk en zijn actief met schilderen, boetseren, mozaïeken, fotografie, glasblazen, tekenen enzovoorts. Daarnaast zijn er diverse andere activiteiten die de sfeer verhogen. Kom bijvoorbeeld Balfolk dansen bij Folkband Kachel of volg een workshop schilderen met acrylverf door de Den Hoornse schilder Kees Tetteroo. Maximaal 10 personen dus geef je snel op! Ook is er een fotograaf die je op de foto zet op je favoriete bestemming. Natuurlijk is er ook muziek: Folkband Kachel, De Maxima's, twee accordeonisten en Fabelo Roza uit Maasluis.

Montmartre wordt georganiseerd door Cultuurstek Den Hoorn. Cultuurstek helpt bij het organiseren van hun culturele evenement, van idee tot uitvoering! Montmartre in Den Hoorn werd mede mogelijk gemaakt door Gemeente Midden-Delfland, Fonds 1818 en Loswal De Bonnen en het team van Ineke en Kees Tetteroo.

Wil je meer informatie, wil je deelnemen als kunstenaar, wil je je opgeven voor een (kinder) workshop of wil je op een andere manier iets zeggen of doen mail dan naar info@cultuurstek.nl of bel naar Ineke Tetteroo 06-81585895