Afbeelding

Theaterproductie 'Judas' primeur voor Delft

cultuur

Ben jij een verrader? Zou jij je familie kunnen verraden? Je broer? En wat als je broer Willem Holleeder is? Krijg inzicht in deze dilemma's en kom op 31 augustus of 1 september naar de eerste vertoningen van de fascinerende theaterproductie 'Judas' in Theater de Veste.

Met 'Judas' schrijft Astrid Holleeder haar verhaal. Als een soort testament, omdat ze niet weet of ze er morgen nog is. Vanuit de gevangenis heeft haar broer haar liquidatie al geregeld, op haar hoofd staat een prijs van 35 duizend euro. 'Judas' is een verbijsterende familiekroniek waarin ze een zeer onthutsend portret schetst van het gezin waarin ze opgroeit en de dagelijkse angst waarmee ze leven. Het is een fascinerend verslag van een vrouw die zich uiteindelijk verzet tegen haar angst en haar eigen broer verraadt.

Vanaf aanstaande week is 'Judas' ook in het theater te zien. In Delft wordt de landelijke tournee afgetrapt in Theater de Veste. Maak als eerste deze psychologische theaterthriller mee. Een avondvullende belevenis waarin we de Holleeders van dichtbij volgen en wordt verteld vanuit het perspectief van vier vrouwelijke omstanders: Willems moeder, zijn twee zussen, en een nichtje. Op een indringende manier wordt duidelijk hoe zij gebukt gaan onder de agressie van deze man en wordt de beklemmende angst die Astrid haar hele leven met zich meedraagt voelbaar.

Judas laat zien hoe het is als je leven dagelijks wordt beheerst door angst en hoeveel moed ervoor nodig is om die angst te trotseren. Met Renée Fokker, Margo Dames, Trudy de Jong en Eva van de Wijdeven. Ondanks de bedreigende situatie waarin ze zich bevindt, werkt Astrid Holleeder actief mee aan de totstandkoming van deze absolute must-see. Benieuwd? Zie: www.theaterdeveste.nl