Cees Wattel wilde geen nee zeggen toen de dames hem zo vriendelijk vroegen om voorzitter te worden. (Foto: Koos Bommele)
Cees Wattel wilde geen nee zeggen toen de dames hem zo vriendelijk vroegen om voorzitter te worden. (Foto: Koos Bommele) Foto: KOOS BOMMELE

Cees Wattel neemt voorzitterstokje over bij Ring Pass

sport

De tennisafdeling van Ring Pass werd veertig jaar geleden opgericht met het idee de ouders van de hockeyende kinderen van de zijlijn te halen en ook te laten sporten. En met succes. Tennisvereniging Ring Pass Delft viert begin september haar veertigjarig bestaan. Er is in die tijd een hoop gebeurd en veranderd, waaronder pasgeleden nog een voorzitterswissel. Cees Wattel neemt na zeven jaar voorzitterschap het stokje over van Chris Tanahatoe.

Door Esther Luijk

Zelf is hij al veertien jaar lid van de tennisvereniging, onderdeel van hockeyclub Ring Pass. "Maar ik tennis eigenlijk al zo lang ik me kan herinneren. Ik ben er al mijn hele leven mee bezig. Ik heb in veel verschillende plaatsen gewoond en ben bijna overal lid geworden van een tennisvereniging. Ik ben bij andere verenigingen ook actief geweest op bestuurlijk niveau, maar de rol van voorzitter is nieuw voor me."

Geen nee
Cees Wattel was niet degene die direct z'n hand opstak toen er een nieuwe voorzitter gezocht werd. "Ik ben ook niet meer de jongste", zegt hij. "Dus in eerste instantie dacht ik, 'laat iemand anders het maar doen'. Maar ik vond het eigenlijk toch wel heel leuk om te doen, het is een heel gezellige groep mensen en de dames van het bestuur keken zo vriendelijk, dus ik kon geen nee zeggen toen ze me vroegen!"

Taken
Ring Pass is een actieve vereniging waar veel gebeurt. Als voorzitter zal hij dan ook zeker niet stilzitten, weet Wattel. "Je bent veel aan het vergaderen, zowel met alleen het tennisbestuur als met de hele Ring Pass vereniging. Bovendien zijn ze bij de KNLTB aan het herorganiseren en ook daar worden we bij betrokken. Op dit moment zijn we vooral druk bezig met het organiseren van ons jubileumfeest, maar ook daarna is nog genoeg te doen. We willen bijvoorbeeld eens kritisch naar de website kijken, en ook ga ik me richten op de ledenwerving."

Ledenwerving
De kersverse voorzitter vermoedt dat het werven van nieuwe leden de grootste uitdaging wordt. "Het ledenaantal is al een aantal jaar stabiel. We zitten zo rond de 130, 140 leden. Het zou wel leuk zijn als er wat nieuwe leden bij zouden komen. Successen van bijvoorbeeld Kiki Bertens, die iedereen ziet op tv, dragen wel bij aan het aantal aanmeldingen. Dan gaat tennis toch weer leven. Maar ja, dat heb je niet in de hand, dus we moeten onszelf ook gaan inzetten om het ledenaantal op peil te houden."

Jubileumfeest
Op zondag 9 september 2018 viert de tennisafdeling haar jubileum. In de ochtend vinden er tennisspelen plaats voor de jeugdleden. Om 13.00 uur worden de finales van de clubkampioenschappen senioren gespeeld. Aansluitend starten de lustrumactiviteiten met vanaf 20.00 uur een 40+ feest in het clubhuis met de band WayBack. Ook oud-leden zijn van harte uitgenodigd om het lustrum mee te vieren. Bent u of kent u een oud-lid? Meld u aan via tennis@ringpass.nl.