SEP vierde zaterdag feest in eigen huis feest na het winnen van de RODI Media/DSW Zorgverzekeraar Stad Delft Bokaal. (foto: Roel van Dorsten)
SEP vierde zaterdag feest in eigen huis feest na het winnen van de RODI Media/DSW Zorgverzekeraar Stad Delft Bokaal. (foto: Roel van Dorsten) Foto: Roel van Dorsten

SEP schrijft historie in Stad Delft Bokaal

sport

DELFT – SEP is de verrassende winnaar van de veertigste editie van de RODI Media/DSW Zorgverzekeraar Stad Delft Bokaal. De gastheer was vorige week zaterdag in de finale met 1-0 te sterk voor Delft.

Hierdoor mogen de mannen zich voor het eerst in de clubgeschiedenis de officieuze kampioen van Delft noemen. Bovendien werd met de zege een einde gemaakt aan de hegemonie van buurman en medeorganisator Vitesse Delft, dat de afgelopen vier seizoenen de bokaal in de wacht wist te slepen.
SEP plaatste zich knap voor de finale door als derdeklasser te winnen van de tweedeklassers Wippolder (3-2) en Vitesse Delft (3-1). Tegenstander in de finale Delft, dat het ticket tot de finaledag dankte aan de afzegging van DHL, plaatste zich op doelsaldo door te winnen van Concordia (2-1) en gelijk te spelen tegen Full Speed (0-0).
Dus was de finale een herhaling van het pouleduel tussen beide clubs, waarin SEP woensdagavond al met 2-0 te sterk was door twee treffers van Pim Hoornweg. Ook zondagmiddag was het de aanvaller die met een goal het verschil maakte.
"Dat levert ons de eerste prijs van mijn trainerschap bij SEP op en ik vind het persoonlijk ook een heel mooie", blikt trainer Marco Immers trots terug. "Het meest waardevolle is misschien wel dat we het niet cadeau hebben gekregen, want we hebben zowel van Vitesse Delft als van Wippolder en Delft gewonnen. Het is mooi om te zien dat het inpassen van jeugd en nieuwe jongens meer voetbal brengt."
Daarbij is Immers logischerwijs blij met zijn spits. "Want Pim Hoornweg is voor iedereen een lastige en onvoorspelbare tegenstander. Hij gaat soms achter ballen aan waar niemand op zou lopen en laat aan de andere kant ballen lopen om anderen in stelling te brengen. Het is iemand die we er graag bij hebben."
Datzelfde geldt voor Delinyo Reebeen. "Hij speelde in de finale erg sterk. Het is mooi dat hij na een aantal jaar bij ADO, Delfia en Laakkwartier weer terug is bij de club. In de finale zag je dat Delft misschien de betere spelers had, maar dat wij collectief het sterkst waren."
Delinyo Reebeen is blij met de woorden van zijn trainer. "Vorig seizoen ben ik gestopt en ik had er eigenlijk niet zoveel zin meer in, maar toen benaderde Marco me. Ik woon hier dichtbij en heb het toch gedaan. Het is nu conditioneel even aanpoten, maar we hebben een leuke, sterke groep. Dat blijkt wel als je het toernooi wint."
In de finale voelde de stopper zich in zijn element. "We hadden woensdag al tegen Delft gespeeld en zo konden we wennen aan die spelers. We wisten welke kant ze op draaiden. Als je de man voor je houdt en goed naar de bal kijkt, gaat het goed, zelfs bij zulke goede spelers. Wij hebben ze goed afgestopt en de wedstrijd op de counter gewonnen. Dat je dit toernooi wint, wil zeggen dat je op de goede weg bent. Wat dat aangaat denk ik dat het een mooi seizoen kan worden voor ons."
Trainer Marco Sloos van tegenstander Delft was na afloop ook tevreden. "Al vond ik het qua ambiance wat tegenvallen. In mijn tijd was het drukker en werd de finale 's avonds gespeeld. Sportief gezien was het een goede mogelijkheid om iedereen aan het werk te zien. Onze deelname aan de finaledag was een cadeautje en ik heb de jongens op het hart gedrukt dat uit te pakken. We hebben gedisciplineerd gespeeld, weinig weggegeven en de linies stonden kort op elkaar. Dan is het lekker als je de finale haalt. Dat je die verliest door een buitenspeldoelpunt en ondanks een rode kaart vroeg in de tweede helft toch de betere bent, dan zijn we op de goede weg met Delft. En ik ben na het toernooi heel wat wijzer."