Afbeelding

Huis te koop wordt deze week aangeboden door Van Daal Makelaardij

Algemeen

Uitgebouwde woning door op 't zuiden gesitueerde tuin omringd

WATERINGSE VELD – Het gezin Fortuin is zeventien jaar geleden naar Wateringse Veld verhuisd. Een gedeelte van Den Haag, maar vlakbij Delft.

Marijke Fortuin woont nu in haar eentje in dit vrijstaande huis, op een perceel van bijna 700 vierkante meter. De loop der dingen heeft tot deze situatie geleid. Natuurlijk, hun drie kinderen zijn allemaal uitgevlogen. En haar man Henk is overleden. "Het huis is nu te groot voor mij alleen", zegt ze. "Maar we waren destijds de eerste bewoners en hebben heel bewust voor dit huis gekozen. Wonend in De Strijp, waren we echt toe aan een groot huis met een grote tuin."
De woning staat in het deelgebied 'de Vijvers' van Wateringse Veld. Aan de voorzijde ligt de Waterkersvijver, met in het midden een grote fontein. "Maar behalve de vijver waar de straat naar is vernoemd, is er ook een heel mooi park en verderop een natuurgebied waar de koeien grazen. Het is een mooie mix van het stadse leven en het buitenleven. Als je een bootje hebt, dan kun je door heel het Westland varen."
Van buiten zie je dat de woning wat verschilt ten opzichte van de andere huizen in de straat. Een glazen kubus die bij nadere bestudering langwerpig blijkt te zijn is heel beeldbepalend. "Dat is namelijk een op- en uitbouw", zegt dochter Denise. "Met glazen wanden en hierdoor hebben we twee extra kamers."
Ze waren de eerste bewoners en hebben bij de bouw veel zelf kunnen bepalen. Bijvoorbeeld dat er een ronde erker moest komen in de woonkamer. Hierdoor schijnt er extra veel licht binnen. Ze hebben plavuizen met vloerverwarming laten leggen en door het hele huis een stofzuigersysteem. Alleen even de slang in de wand steken en je kunt stofzuigen. "En we hebben meteen in 2001 ook een nieuwe keuken laten plaatsen, die nog heel goed voldoet", zegt Marijke.
De royale tuingerichte woonkamer is 8.91 bij 4.00 meter en heeft zoals gezegd een halfronde uitbouw. Er is een moderne open keuken met inbouwapparatuur aan de tuinzijde, met een groot kookeiland. De bijkeuken is praktisch. Inpandig is er een voormalige garage, nu in gebruik als berging. Openslaande deuren geven toegang tot de imposante tuin. Op het zuiden gesitueerd en dus zonnig, helemaal de woning omringend. "We hebben de hele dag zon, hoewel je door de begroeiing ook beschut kan zitten", zegt Denise en haar moeder vult aan: "Toen zij nog klein waren, was die grote tuin helemaal een uitkomst. Een belangrijke reden om hier naartoe te verhuizen."
Op de eerste verdieping zijn er vier ruime slaapkamers, waarvan er twee zich in het glazen gedeelte bevinden. De badkamer is helemaal betegeld en voorzien van een ligbad, een tweede toilet en een dubbele wastafel. Er is een klein terras, te betreden via de masterbedroom. De mogelijkheid bestaat een groot extra dakterras te realiseren. "Diverse buren hebben dat gedaan, hebben wij niet voor gekozen."
Op de tweede verdieping is er een slaapkamer en een tweede badkamer, met douche, wastafel en een derde (!) toilet. Op de overloop is de CV-ketel met boiler. Winkels, scholen en openbaar vervoer zijn in de directe nabijheid, evenals de belangrijkste uitvalswegen. "Delft is vlakbij, ik heb er zelfs op school gezeten, de Bogaard is dichtbij", zegt Denise en haar moeder vult aan: "En zelfs Kijkduin is makkelijk aan te rijden."

Waterkersvijver 5, Den Haag
Vraagprijs is 745.000 euro k.k.

Van Daal Makelaardij
Voldersgracht 33
2611 EV Delft
(015) 212 73 00
www.vandaalmakelaardij.nl

Afbeelding
Afbeelding
SONY DSC
Afbeelding
Afbeelding