Bij een bezoek aan de Pasar Botanica kan ook genoten worden van de rest van de Botanische Tuin.
Bij een bezoek aan de Pasar Botanica kan ook genoten worden van de rest van de Botanische Tuin.

Een tropische oase in de binnenstad van Delft

Algemeen

Het succes van de Pasar Botanica, vorig jaar, deed besluiten de Botanische Tuin TU Delft ook dit jaar weer een heel weekend lang tot een tropische oase om te toveren. Het evenement vindt plaats op zaterdag 1 en zondag 2 september van 11.00 uur tot 18.00 uur.

De eerste editie trok ongeveer 1200 bezoekers en was een groot succes. "Dit jaar doen we het daarom gewoon nog eens over", vertelt Lenny Hartung-Hoek. "De meeste Indische markten worden in markthallen georganiseerd. Dit is een buitenevenement in een prachtige groene omgeving. We willen het 'Tempo Doeloe thuisgevoel' creëren voor mensen met een Aziatische of specifiek een Indische achtergrond, maar dan midden in de binnenstad van Delft."

De Pasar Botanica is een markt die zich toespitst op Indische maaltijden, drankjes, lekkernijen en snuisterijen. "Onze zomertentoonstelling in de Oranjerie sluit prachtig op deze markt aan. We gaan daar namelijk dieper in op specerijen; waar ze vandaan komen en waar ze voor worden gebruikt. Er worden beide dagen om 13.30 uur en 15.30 uur rondleidingen georganiseerd door de subtropische kassen waar deze specerijen te bewonderen zijn."
Naast de rondleidingen, heerlijk eten, massages en een Indonesische ambachtelijke ijsverkoper, staat er ook voor de kinderen genoeg op het programma. Hartung: "Er is een Tempat anak anak (kidscorner) ingericht waar de kinderen zich zeker zullen vermaken. Daarnaast kunnen ze een leuke speurtocht doen waarmee een prijsje te winnen is, is er een springkussen en kunnen ze bouwen met bamboe. Een programma voor jong en oud dus!"

De Museumjaarkaart, Rotterdampas, Delftpas en Hofpas zijn geldig bij dit evenement, tegen bijbetaling van een kleine toeslag. Meer info: https://www.tudelft.nl/botanische-tuin.