Het is intussen voor een aantal studentenverenigingen vaste prik om de stad op te schonen tijdens de kennismakingstijd (foto: Jack Boogmans)
Het is intussen voor een aantal studentenverenigingen vaste prik om de stad op te schonen tijdens de kennismakingstijd (foto: Jack Boogmans)

Studenten schonen de stad op in kennismakingstijd

Algemeen

Volgende week is het de OWee. Daarna organiseren studentenverenigingen voor hun nieuwe leden een kennismakingstijd.

Verschillende studentenverenigingen gebruiken dat als 'vergroeningstijd': ze sturen hun nieuwe leden met grijpers, ringen, vuilniszakken en handschoenen de stad in om hun stad op te schonen. In drie dagen gaan in totaal 360 studenten aan de slag. Kan uw straat of buurtpark een opschoonbeurt gebruiken? Laat het weten, of doe mee!

Vergroenen
Op woensdag 29 augustus, vrijdag 31 augustus en zondag 2 september gaan de studenten Delft vergroenen. Dat is ondertussen een traditie voor het Delftsche Studenten Corps en Sint Jansbrug. Al jaren zetten hun nieuwe leden zich tijdens deze kennismakingstijd in voor een schonere stad. Dit jaar doet een recordaantal van 360 studenten mee: ook de Delftsche Studentenbond en Virgiel sluiten zich dit jaar aan bij deze vergroeningsactie.

Iets terugdoen
Het is een manier van de studenten om wat terug te doen voor de stad, zeker na de ontvangstweek die nog wel eens overlast kan veroorzaken. Daarnaast leren ze elkaar en de stad op een hele andere manier kennen. De actie draagt bij aan een schonere stad én aan bewustwording bij de studenten dat je daar wel iets voor moet doen.

Laat weten, of doe mee!
Weet u een park of straat die wel een opschoonbeurt kan gebruiken? Geef het door via www.papaverdelft.nl/hotspot en zo mogelijk besteden de studenten extra aandacht aan dat gebied! U kunt natuurlijk ook met uw buren aan de slag, bijvoorbeeld tijdens World Cleanup Day op 15 september, op de Keep it Clean Day op 21 september of op Burendag op 22 september. De Papaver helpt graag een handje door gratis materialen en tips te geven!
Kijk voor meer informatie op www.papaverdelft.nl/zwerfafval.