Heerlijk genieten van een vers gerstenatje op het Delftse Bierfestival
Heerlijk genieten van een vers gerstenatje op het Delftse Bierfestival

Bierfestival in binnenstad

Algemeen

DELFT - Zondag 26 augustus organiseert Bierlokaal Locus Publicus op de altijd gezellige Brabantse Turfmarkt het 11e Delftse Bierfestival. De aanvang is 11.00 uur en om 19.00 uur sluit de band Molehill Mountain het festival af.

Hans Lips (Locus Publicus):
"Dit jaar zijn er vele Nederlandse Bierbrouwerijen aanwezig alsmede enkele uit het bierland bij uitstek, België. Tussen de brouwerijen zitten een paar nieuwe 'gezichten' zoals LVR Breweries uit Zoetermeer, Brouwerij De Heer van Oranje uit Steenbergen en Happy Face Beers uit Heemskerk. Verder ook een aantal oude bekenden, zoals Bierbrouwerij De Arn uit Rijswijk, De Blauwe IJsbeer uit Nieuwpoort en Eembier uit Elburg. De laatste heeft aan alle edities van het bierfestival meegedaan. Je kan alleen bier proeven in de daarvoor bestemde festivalglazen. Betalen kan met munten die op twee plekken op het festivalterrein te koop zijn. Er is een speciaal starterspakket te koop met daarin een paar verrassende biersoorten. Vorig jaar wisten 1800 bezoekers het festival te vinden en we hopen uiteraard dat we de weergoden mee hebben."

Wedstrijd
"Ook dit jaar heeft het festival de wedstrijd 'Het lekkerste / beste bier van Zuid-Holland' uitgeschreven en een groot aantal bierbrouwerijen uit Zuid-Holland hebben daar gehoor aangegeven. Een deskundige jury onder aanvoering van Eugene Straver heeft alle bieren geproefd en daar is een algemene winnaar uit voortgekomen. De naam van het winnende brouwsel wordt tijdens het festival rond de klok van 13.30 uur bekend gemaakt en dit heerlijke gerstenat mag zich dan een jaar lang tooien met de eretitel 'Het lekkerste / beste bier van Zuid-Holland'. Bierlokaal Locus Publicus bestaat dit jaar 40 jaar. Vanwege dit heuglijke feit is een speciaal jubileumbier ontwikkeld. Dit biertje is de gehele dag verkrijgbaar."