Ook polsstokhoogspringen staat op het menu van het WK bij AV'40
Ook polsstokhoogspringen staat op het menu van het WK bij AV'40

Dubbele dosis atletiek tijdens WK bij AV'40

sport

DELFT - Op zaterdag 25 en zondag 26 augustus vindt bij Atletiekvereniging AV'40 aan de Sportring in Delft het WK Double Decathlon plaats. Circa 70 atleten, afkomstig uit Nederland, België, Denemarken, Duitsland, Engeland, Estland, Finland, Frankrijk, Italië, Zwitserland en zelfs uit Japan en Zuid-Afrika zullen strijden om de wereldtitel.

Gedurende deze twee dagen leveren zij een ultieme prestatie op atletiekgebied: de mannen voltooien maar liefst 20 verschillende atletieknummers en de vrouwen 14, een 'Double Heptathlon'. Alle atletiekonderdelen komen langs. Van polsstokhoogspringen tot 3000 meter steeplechase en van kogelslingeren tot hink-stap-sprong.

Ger Overgaag, wedstrijdleider:
"Een keer eerder, in 2009, waren we ook gastheer van dit unieke WK. Bij de mannen wordt gestreden in drie groepen, bij de vrouwen doen oudere junioren en senioren door elkaar een gooi naar de titel. Namens AV'40 betreden de junioren Saana Taal, Robin Beijer, Marianne Jol en Joris Gudde en de senioren Saskia Zwaard, Laurens van Vliet, Minne de Vries de arena. De laatste twee atleten zijn ingedeeld bij het klassement mannen 35+. Als laatste onderdeel bij de mannen staat de 10 kilometer geprogrammeerd. De vrouwen sluiten het toernooi af met de 5 kilometer."

Oudste deelnemer
"De oudste deelnemer, Wim Threels, komt uit Hilversum. Hij is 'slechts' 68 lentes jong. Ga er maar aan staan op die leeftijd, ik geef het je te doen. Zaterdag 25 augustus opent het toernooi om 08.00 uur. Het laatste onderdeel zal om 20.00 uur starten. Zondag 26 augustus wordt er ook om 08.00 begonnen. Het epische WK zal rond 22.00 uur eindigen. U bent van harte welkom om te komen kijken en deze wereldatleten aan te moedigen. Met dank aan onze sponsoren: Loperscompany, Hanos en Marcel en
Ruud Bloembinders."

Meer informatie en tijdschema op: www.AV40.nl of www.20kamp.nl