De Old Tigers (rood-zwarte tenue) van DSR-C in actie
De Old Tigers (rood-zwarte tenue) van DSR-C in actie Foto: (c)

Delftsche Rugby Dagen van start!

sport

DELFT - Zaterdag 25 augustus staat een prachtig rugby-evenement op de agenda, de Delftsche Rugby Dagen! Een studenten- en veteranentoernooi ter ere van het honderdjarig bestaan van de Delftsche Studenten Rugby Club (DSR-C). Dit toernooi, georganiseerd in eendrachtige samenwerking met de 'burgers' van Rugby Club Delft, wordt gehouden op Sportpark Biesland.

Door Ruud Stift

De Delftsche Rugby Dagen is een eenmalig festijn. Op deze dag worden twee toernooien parallel aan elkaar gespeeld, een veteranen- en een studententoernooi. Aanvang: 14.00 uur. Locatie: RC Delft, Bieslandsepad 16.

Johan Schuringa, DSR-C:
"Het veteranentoernooi, ook wel de Dutch Rugby Masters, is een toernooi wat jaarlijks wordt georganiseerd door de Haagse Rugby Club tijdens de Haagse Rugby Dagen. Dit jaar kon het evenement in Den Haag geen doorgang vinden in verband met de verbouwing van hun clubhuis. Dus hebben wij besloten dit jaar het toernooi naar Delft te halen. Vandaar ook de naam Delftsche Rugby Dagen. Volgend jaar zal de Dutch Rugby Masters, een driedaags evenement, weer 'gewoon' door de Haagse Rugby Club georganiseerd worden."

Teams
"Op de Delftsche Rugby Dagen treden acht teams in het strijdperk: DSR-C Old Tigers; oud-studenten uit Delft, LSRG Veteranen; oud-studenten uit Leiden, Amsterdam Academicals; oud-studenten uit Amsterdam, HRC Oude Meesters uit Den Haag, Te Werve Veteranen uit Den Haag, The Dukes Veteranen uit Den Bosch, The Bassets Veteranen uit Sassenheim en Gentlemen of the North uit Schotland.

Studententoernooi
Naast het veteranentoernooi zal er ook een studententoernooi plaatsvinden. Als oudste rugbyclub van Nederland vinden wij het belangrijk om alle generaties van het rugby te betrekken bij ons 100-jarig jubileum en om iedereen met elkaar in contact te brengen. De huidige rugbygeneratie heeft namelijk een hoop te danken aan het werk van hun voorgangers. Door beide toernooien parallel aan elkaar te organiseren hopen wij dit te bewerkstelligen.
Aan het studententoernooi doen de volgende zes teams mee: DSR-C, LSRG uit Leiden, Ascrum uit Amsterdam, RSRC uit Rotterdam, USRS uit Utrecht en gastheer Rugby Club Delft. Het toernooi herbergt drie steden, Delft, Leiden en Amsterdam, die zowel met het huidige als met het voormalige studententeam op komen draven. Een uniek feit! Alleen dat zou al een reden moeten zijn om het toernooi te komen bekijken.

Legendes
Aan rugbylegendes geen gebrek, want er doen verschillende oud-internationals mee. Vier rugbyers die de kleuren van DSR-C verdedigen: Michiel Snijders, coach van het huidige DSR-C, Hein Brat, Dandolo Pace en Jan Willem Davis. Verder Tony Boersma van LSRG, Henri Eikemans van The Dukes en Ruud Vos van The Bassets. Wie pakt bij de veteranen de Dutch Rugby Masters Trophy en maken DSR-C en Ascrum hun favorietenrol bij de studenten waar?

Muziek
Na afloop van het toernooi is het de beurt aan de Phoenix Funk Foundation, de beste cover-/feestband uit de Nederlandse studentenwereld. Deze topband zal rond 20:30 uur beginnen met spelen. Iedereen is van harte welkom om te komen genieten van rugby en/of muziek!"