Deelnemers aan de Halve Marathon Oostland van vorig jaar (foto: Marchel Snoei)
Deelnemers aan de Halve Marathon Oostland van vorig jaar (foto: Marchel Snoei)

Snel parcours bij halve marathon Oostland

sport

PIJNACKER - Zondag 9 september vindt de 6e editie van de Halve Marathon Oostland plaats. De route van deze Veldwerk halve marathon loopt van Pijnacker richting Berkel en Rodenrijs en Bergschenhoek om daarna, via natuurgebied De Groenzoom, weer terug te keren richting Pijnacker. Een snel parcours over voornamelijk verharde wegen met genoeg waterposten onderweg. Alle deelnemers die finishen ontvangen een mooie medaille als herinnering.

Andere afstanden
Geen zin in een halve marathon? Er kan ook op een 10 kilometer prestatieloop, gesponsord door Velux Elektrotechniek of een 5 kilometer loop met Flaton Makelaars als sponsor worden ingeschreven. KidsRuns staan gepland in Lansingerland en in het centrum van Pijnacker. Behalve een mooie medaille zijn er voor de kinderen prijzen te verdienen in de diverse leeftijdscategorieën. Daarnaast is er een bedrijvenloop en ook leden van sportverenigingen worden uitgedaagd als één team aan een afstand deel te nemen.

Kanshebbers
De regionale toppers die als kanshebber gelden zijn: Melanie Spruijt uit Nieuwerkerk aan den IJssel, winnares Kustmarathon 2017 en Spijkenisse marathon 2017. Robert Willemse uit Berkel en Rodenrijs, winnaar Leiden marathon 2016, winnaar Spijkenisse marathon 2017, 2e op NK 10 km en 1e op 1500 meter en 5 km (baan). Mike Teekens uit Rijswijk, winnaar eerdere editie en ex-houder parcoursrecord. Nick van der Poel, Rotterdam, 4e op NK 10 km in Utrecht, tweevoudig winnaar HMO en houder van het parcoursrecord.

Het programma voor Pijnacker:
Om 10.00 uur kunnen de startnummers worden opgehaald. Na de warming-up op het Raadhuisplein gaat de mini-KidsRun voor 4 t/m 7 jarigen om 12.00 uur van start. Een kwartier later begint de 1,8 kilometer lange KidsRun voor kinderen tot en met 12 jaar, gevolgd door de prijsuitreiking. Precies om 13.00 uur gaat de halve marathon van start. De lopers van de 10 kilometer prestatieloop worden om 13.35 uur weggeschoten. De vijf kilometer start om 13.55 uur. Rond de klok van twee uur worden de eerste finishers van alle afstanden verwacht en om 15.45 uur zal de laatste finisher van de halve marathon kunnen worden begroet.

Programma Lansingerland, bij De Windas:
Vanaf 10:00 uur kunnen de startnummers opgehaald worden. Klokslag 12.00 uur, na een gedegen warming-up, start de mini-KidsRun over 600 meter voor de 4 t/m 7-jarigen. Een kwartier later staat de 1,8 kilometer KidsRun op de agenda, voor kinderen t/m 12 jaar. Om 12.50 uur worden de prijzen uitgereikt en van 13.20 uur tot 14.05 uur kunnen de lopers van de halve marathon hier worden toegejuicht.

Goede doel
De Veldwerk Halve Marathon Oostland kiest jaarlijks een goed doel waaraan zij na de loop een bedrag schenkt. Dit jaar is dat aan een studie naar de behandeling van de ziekte van Crohn bij kinderen van de Stichting Vrienden van het Sophia. Zie www.halvemarathonoostland.nl Hier kunnen individuele deelnemers zich inschrijven. Bij inschrijven op de dag zelf is het inschrijfgeld hoger.