Het is maar dat je het weet

Algemeen

Docente Iris geeft vanaf 4 september, op dinsdagochtend van 10.00 uur tot 11.00 uur een hatha yoga les. Je hoeft helemaal niet lenig te zijn! Het gaat om het ervaren van de adem en de rust in je lichaam, door eenvoudige houdingen. Ruimte zoeken door te rekken en te strekken. Na de les is er gelegenheid om gezellig een kopje thee te drinken. Meer info en/of aanmelden: 06 40532306 of www.yoga-mariposa.com.

Senioren, chauffeurs met rijbewijs C/D/E en overige automobilisten die voor verlenging van hun rijbewijs moeten worden gekeurd, kunnen hiervoor terecht op het spreekuur dinsdag 21 augustus en zondag 16 oktober op de Industriestraat 8 naast Sportart 1e etage en woensdag 5 september en 3 oktober in Delfshove, Vorrinkplein 99 . Tarief: vanaf 35,00 euro voor de B/E keuring en 55,00 euro voor chauffeurs tot 75 jaar met rijbewijs C/D/E. Voor informatie en een afspraak belt u tijdens kantooruren naar het landelijke afsprakenbureau van Regelzorg Rijbewijskeuringen: 088 23 23 300. Zelf een datum plannen kan via www.regelzorg.nl.

De Delftse kunstenaar Henk de Witt exposeert in het weekend van 25 en 26 augustus, van 12.00 uur tot 18.00 uur. Centrale thema is damkunst. Schilderijen, posters, kunstkaarten, damtafeltjes en damborden. De expositie is bij de kunstenaar thuis, Oosteinde 154b, 2611 SR Delft.

Aankomende zondag 12 augustus 2018 zijn de bunkers op Bunkercomplex Park Overvoorde weer geopend voor het publiek, een uitgesproken kans om even de koelte op te komen zoeken. Tijdens de rondleiding laten ervaren medewerkers u zien wat de functies van de vele verschillende bunkers op het complex waren tijdens de Tweede Wereldoorlog. Kosten: Combikaart 7,50 euro voor volwassenen en 5,00 euro voor kinderen van 3 tot 12 jaar, kinderen onder de 3 jaar hebben gratis toegang. Met een combikaart kunt u zowel het museum als het Bunkercomplex bezoeken.

Donderdag 16 augustus is organist Jaap Zwart te gast in de Nieuwe Kerk. Uit de bekende familielijn Zwart organisten is Jaap de veelzijdige musicus. Op het programma staan veel Nederlandse componisten zoals Jan Zwart met Ps 105, Jacob Bijster -Deuxieme Choral, Albert de Klerk- drie inventionen en Karg-Elert- O, Gott, du frommer God. Entree 8,00 euro, aanvang 20.00 uur. Kijk op www.kerkconcertendelft.nl voor meer informatie.

Op zondag 19 augustus is er gelegenheid om handtekeningen te zetten tegen de verbouwingsplannen van Museum het Prinsenhof. De Delftse Brie van Klaveren is initiatiefnemer en staat van 11.00 tot 17.00 uur op het Agathaplein om mensen die een handtekening willen zetten te verwelkomen. De handtekeningen worden eind augustus aangeboden aan de betreffende wethouder.

Op donderdag 16 augustus is er van 11.00 tot 12.30 een 'Molen & Appeltaartrondleiding' in Delftse Molen de Roos. Leer meer over de geschiedenis en de functie van de molen. Vooraf aanmelden is verplicht en kan via www.delftsemolen.nl. Kosten zijn 7,50 euro p.p. Delftse Molen de Roos wordt gerund door vrijwilligers; de opbrengst van de rondleiding komt ten goede aan het behoud van de molen