Altijd een drukte van belang tijdens bij de Tuinderij, de officiële openingslocatie van het Varend Corso
Altijd een drukte van belang tijdens bij de Tuinderij, de officiële openingslocatie van het Varend Corso

Westlandse visitekaartjes: Varend Corso en De Tuinderij

advertenties

Als de hemel bestaat dan ziet hij er waarschijnlijk uit als De Tuinderij, de sfeervolle feest- en activiteiten locatie van Joop van Mil, zijn twee zonen én achterneef. Op de grens van Midden-Delfland en De Lier kun je terecht voor wc-potten race 'Je kan de Pot op', maar je kunt er ook 'plankgas door de kas' op een scootmobiel, levend tafelvoetbal spelen, sumoworstelen, touwdouwen & zweefbal spelen. Liefhebbers kunnen opstappen voor een Solex Tour, of de Big Daddy tour op een elektrische step. Een tocht in een Volkswagen Kever of een rondvaart hoort ook tot de mogelijkheden.

"We zijn in de negen jaar van ons bestaan gegroeid tot het visitekaartje van het Westland", legt Rick van Mil uit. "Wij halen grote organisaties naar het Westland toe. Je moet daarbij denken aan Unilever, de Rabobank, Ministeries uit Den Haag, Betaald Voetbal Organisaties, je kunt het zo gek niet noemen." Drie jaar geleden stelde De Tuinderij de accommodatie ter beschikking voor de officiële opening van het Varend Corso. "Het Varend Corso is ook zo'n prachtig visitekaartje voor het Westland. In drie dagen tijd komt er een half miljoen mensen op af. Wij vinden dat we uitstekend passen bij een evenement als het Varend Corso vandaar dat we graag onze poorten openen voor de officiële opening."
De genodigden worden rond het middaguur ontvangen op De Tuinderij. "Uiteraard wordt dan tijdens het officiële deel een aantal speeches afgestoken. Rond twee uur passeert de openingsboot de honderden genodigden en is het corso officieel geopend. Als het corso gepasseerd is kunnen de genodigden onder het genot van een hapje en een drankje netwerken. Rond vijf uur is het feest afgelopen en sluiten we af."

Zondag na de opening is één van de weinige dagen dat particulieren vanaf het terras van De Tuinderij het corso kunnen zien passeren. "Ons bedrijf richt zich op gezelschappen, zówel particulier als zakelijk die voor een activiteiten én feesten langskomen. Ons Tuinderij Classics Festival en het Varend Corso op zondag 5 augustus kan door iedereen worden bezocht." Voor meer informatie kijk op www.detuinderij.nl.

De verhuizing van de officiële corso-opening van het Trade Park twee jaar geleden naar de Tuinderij blijkt een gouden greep. "We krijgen veel lovende reacties", weet Rick. "Het mes moet aan twee kanten snijden; het scheelt het corso veel kosten. Wij nemen de gehele verzorging van de opening voor genodigden voor onze rekening en zorgen er samen voor dat alles tiptop in orde is. 'Zowel de eigenaren van De Tuinderij als het bestuur van het Varend Corso zien een meerjarige samenwerking als een 'Gewoon Unieke' kans om het Westland te promoten!