Sandra van Leeuwen geniet ieder jaar weer met volle teugen van het Varend Corso
Sandra van Leeuwen geniet ieder jaar weer met volle teugen van het Varend Corso Foto: KOOS BOMMELE

Gouden Anthuriums voor Delftse boot

advertenties

Ze is al jaren betrokken bij het Varend Corso als arrangeur van de boten, Sandra van Leeuwen van bloemist Flowers by Ron. Dit jaar maakte zij het kleurrijke ontwerp van de Delftse boot.

Aan Sandra was de taak om alle wensen van de betrokken partijen te combineren tot een fraai ontwerp. "Dat ging eigenlijk verrassend soepel. Het is belangrijk dat iedereen tevreden is, maar we zaten al gauw op een lijn over hoe de boot eruit moest komen te zien."

Wat kleur betreft heeft de arrangeur voornamelijk gekozen voor oranje met gouden accenten. Oranje voor Delft, goud voor het thema van de boot: Gouden Eeuw. "We hebben een kwekerij zo ver gekregen dat hij zijn Anthuriums goud wilde spuiten, geweldig toch? Daarnaast hebben we gekozen voor bloemen die goed tegen hitte kunnen, want met het weer van de afgelopen weken moeten ze wel tegen een stootje kunnen."
Sandra heeft superveel zin in het Corso. "We hebben een gaaf ontwerp en een superleuk team, dus dat maakt het werk leuk. Het is hard werken, met hier en daar wat spierpijn, maar als de boot er weer schitterend uitziet en na drie dagen varen nog ongeschonden is, dan ben ik dik tevreden en was het de moeite meer dan waard."