Afbeelding

Delvenaar in beeld: Carolien en Noa Platschorre

vaste rubrieken

Wat zijn jullie momenteel aan het doen hier aan de Nieuwe Langendijk?
We zijn ijsjes aan het verkopen want het is zulk lekker weer. We zijn gisteren begonnen en hebben een mooi bordje gemaakt met de ijsjes erop die we willen verkopen.

Hebben jullie van de week nog wat leuks gedaan?
We hebben in de Schie gezwommen want het was wel heel erg warm. We hebben ook met papa in het rubberen bootje gevaren, maar op een gegeven moment was dat bootje lek en het feest dus voorbij. Inmiddels is het bootje gemaakt en kunnen we weer varen.

Gaan jullie van de week nog wat leuks doen?
We gaan nog op vakantie naar Noorwegen. We hebben een bamboehengel gekocht, zodat we daar lekker kunnen vissen.

Wie zouden jullie nog eens willen ontmoeten?
André Kuipers. We hebben in Museum Prinsenhof de handschoenen gezien die hij aan had in de ruimte en Noa vindt het liedje leuk van Kinderen voor Kinderen 'Ik wil naar Mars'.

Wat is voor jullie het nieuws van de afgelopen week?
Dat was de Internationale Aids conferentie in de RAI in Amsterdam waar 16.000 mensen uit 160 landen op af kwamen. Ik heb daar een presentatie verzorgd over een project waarmee we aandacht vragen voor de kwetsbare mensen in Afrika, zoals de jonge homo's en jonge prostituees.

Wat vinden jullie de mooiste plek van Delft?
Dat is het markante poortje bij Museum Prinsenhof aan het Sint Agathaplein. We zijn vorige week nog wezen demonstreren tegen de sloopplannen. Wat ons betreft geen moord op de Poort.