Coffeeshops Peperstraat en Breestraat weer open

Algemeen

De burgemeester van Delft heeft besloten dat de coffeeshops in de Peperstraat en de Breestraat weer open mogen. Sinds afgelopen woensdag mochten de zaken de deuren weer openen.

De coffeeshops The Future en The Game waren respectievelijk vanaf 8 en 17 mei voor onbepaalde tijd gesloten naar aanleiding van geweldsincidenten. Op 8 mei werd er geschoten op Coffeeshop the Future en amper een week later was de zaak weer de dupe, maar nu werd er een handgranaat gebruikt. Op diezelfde ochtend werd ook Coffeeshop the Game op de Breestraat aangevallen met behulp van een handgranaat. Op basis van overleg met politie en justitie, extra veiligheidsmaatregelen door de coffeeshophouder, het feit dat er zich geen nieuwe geweldsincidenten hebben voorgedaan en de rust is weergekeerd heeft de burgemeester besloten het sluitingsbevel in te trekken.

Het cameratoezicht van de politie en de gemeente en extra surveillance door politie blijven gehandhaafd in beide straten. Daarnaast zal de coffeeshop-ondernemer zorg dragen voor eigen cameratoezicht, beveiligers en surveillance in en rondom beide zaken.