Afbeelding

Delftenaar in beeld: Thomas Hagemeijer en Vincent Loon

advertenties

Wat zijn jullie momenteel aan het doen hier in de Schie voor de Sint Huybrechtstoren?
We zijn aan het afkoelen op een Lamzac. Tijdens deze hittegolf zoeken we elke dag verkoeling in de Schie. We waren thuis op zoek naar iets dat kon drijven en toen vonden we deze Lamzac. Door even te rennen vult die zich zelf met lucht, knoop erin en vervolgens drijft het heerlijk.

Hebben jullie van de week nog wat leuks gedaan?
Het is deze week het 34e Lustrum van het Delftsch Studenten Corps. Het is volop vakantie dus we zijn 's avonds aan het feesten en overdag zoeken we verkoeling en plekken om bij te komen.

Gaan jullie van de week nog wat leuks doen?
Thomas: ik ga met m'n vriendin in de auto van m'n oma een roadtrip door Europa maken. Die auto moet kilometers maken, dus daar offer ik me graag voor op. Vincent: ik ga met m'n ouders naar Sardinië vooral heerlijk op het strand liggen.

Wie zouden jullie graag ontmoet hebben?
Nelson Mandela. Die staat sinds gisteren op ons netvlies, omdat we toen de film Invictus hebben gekeken. Dat heeft behoorlijk indruk op ons gemaakt.

Wat is voor jullie het nieuws van de afgelopen week?
De in Italië verdwenen en verongelukte jongen uit Soest. En we volgen de Tour de France.

Wat vinden jullie de mooiste plek van Delft?
De Voldersgracht in Delft. Dat is een van de oudste grachten in Delft. Zomers mooi met de zon als de markt er is en in de winter prachtig door de lampjes.